Koruna: Žhavé novinky o seriálu mapujícím vskutku královský život Elizabeth II.

Koruna: Žhavé novinky o seriálu mapujícím vskutku královský život Elizabeth II.
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zajímavý dramatický televizní seriál představuje královnu i z lidské stránky, jako ženu, která se musela vyrovnat s obtížemi nejen královskými, ale i s tak běžnými, jako je nevěra a manželské neshody.

Tak to vypadá, že premiéra čtvrté série seriálu nás potěší ještě letos, ke konci roku, jak sám tvůrce celé série, Peter Morgan oznámil.

Dílo produkčních společností Left Bank Pictures a Sony Pictures Television vytvářené pro Netflix, už má také jasno v novém obsazení královského páru pro pátou (a případně 6. sérii, o které ještě nepadlo konečné rozhodnutí).

Nová představitelka královny

Role královny se po Claire Foyové, která ztvárnila mladičkou královnu a její první kroky v roli panovnice i manželky v 1. a 2. řadě a po zralé a majestátné královně ztvárněné Olivií Colmanovou ve 3. a 4. sérii, se v připravovaném natáčení ujme Emalda Stauntonová (známá například z role Dolores Umbridgelové v Harry Potterovi).

I tvář Philipa se změní

S hercem, který má vytvořit v 5. a případně 6. sérii prince Philipa, vévodu z Edinburghu, si dali tvůrci na čas. Konečně padlo rozhodnutí a po švihákovi Mattovi Smitrovi, který v 1. a 2. sérii trochu zlobil svou královnu a po Thobiasovi Menziesovi, který hrál manžela královny další dvě série, teď vyzrálého a důstojného vévodu ztvární Jonathan Pryce (Nejvyšší vrabčák z Hry o trůny).

Plachá Diana bude tahákem 4. série

Ve čtvrté řadě by se měla objevit postava Margaret Thatcherové a určitě všichni s napětím očekávají představení nové postavy, která rozvíří vody v usedlé královské domácnosti, mladičké Diany. Uvidíme, zda bude tato série seriózní jako třetí, nebo se díky Dianě posune trochu více do zábavného spektra, jak tomu bylo s druhou sérií.

Seriál, který je velice nezvyklý už jen tím, že mapuje život panovnice, která je stále živá a ve své roli královny aktivní, získal už řadu ocenění, včetně tří Zlatých glóbů a osmi cen EMMY.