Uživily by se jako herečky? Kterým zpěvačkám se podařilo zazářit na stříbrném plátně

Uživily by se jako herečky? Kterým zpěvačkám se podařilo zazářit na stříbrném plátně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Existují herečky, které zpívají tak dobře, že se jejich písně objeví i ve filmu, kde hrají a v dějinách filmu se občas objeví i zpěvačky, které padnou do oka režisérům a dostanou příležitost si zahrát. Jedna z nich je dokonce pověstná tím, že pokud ve filmu nemluví, úspěch je zaručený.

Pojďme se podívat, které zpěvačky se ve filmu objevily, které to zkusily opakovaně a co na to diváci.

Cher, 74 let

Cher chtěla byl herečkou už od dětství a vzhlížela k Audrey Hepburn. Díky atraktivnímu a exotickému vzhledu po arménském otci a indicko-francouzských předcích ze strany matky, byla i před drastickými plastickými operacemi pro režiséry zajímavou tváří.

Na filmovém plátně se objevila mnohokrát. Připomeňme si ty nejzajímavější snímky.

Silkwoodová (1987), hodnocení 76 %

Po boku Meryl Streep a Kurta Russella si zahrála mladou ženu, která byla záhadně zavražděna v okamžiku, kdy chtěla zveřejnit závažné odhalení o firmě, která nechává své zaměstnance pracovat v radioaktivním prostředí.

Maska (1985), hodnocení 78 %

Dojemné psychologické drama o postiženém chlapci a jeho závislé matce.

Čarodějky z Eastwicku (1987), 76 %

Se šarmantním Jackem Nicholsonem a mnoha dalšími hvězdami se tato komedie držela na výsluní hezkou řadu let.

Pod vlivem úplňku (1987), 75 %

Za roli ovdovělé Italky Loretty Castarini získala zpěvačka ve snímku Normana Jewisona Oscara za hlavní ženskou roli, Zlatý glóbus i cenu BAFTA.

Cher mnohokrát prokázala, že by se v herecké profesi dokázala prosadit.

Lady Gaga, 34 let

Zpěvačka už párkrát s hereckou prací koketovala. Její fanoušci ji mohli vidět například v:

Muži v černém, seriál American Horor Story

Zrodila se hvězda (2018), 76 %

Pro svou romantickou hudební komedii si zpěvačku vybral fešák Bradley Cooper, který film režíroval a zahrál si v něm hvězdu country hudby, která objeví neznámou a velmi talentovanou zpěvačku Ally. Krásný romantický a zároveň srdcervoucí příběh měl u diváků i filmových kritiků velký úspěch. Film získal řadu ocenění, Lady Gaga odešla s nominacemi na Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Ve světě filmu je o ní velký zájem a ještě ukáže, jak dobrá herečka je.

Madonna, 62 let

Madonna není v prostředí filmu žádný začátečník a zkouší zde štěstí už od začátku své kariéry. Nikdy nedosáhla výrazného úspěchu a herecké zpracování není zrovna silná stránka této zpěvačky, kterou jste mohli vidět například v:

Hledám Susan. Zn. Zoufale (1985)

Trosečníci (2002)

A potom přišla Evita (1996). Muzikálové drama s Antoniem Banderasem, kde on i Madonna zazářili. O roli Evity Perónové, manželky Juana Peróna, stálo mnoho slavných hereček, ale Madonna vsadila na vytrvalost a všemi možnými prostředky se snažila režiséra Alana Parkera přesvědčit, že ona je ta pravá Evita. Měla pravdu a celosvětový úspěch filmu plného skvělé hudby to potvrdil. Zlí jazykové tvrdí, že se role Madonně povedla jen díky tomu, že za celý film řekla jen 140 slov, zbytek odzpívala.

Ve výčtu zpěvaček by určitě měla být ještě jedna:

Whitney Houston (zemřela na předávkování v 48 letech)

Ani Whitney se svým sametovým hlasem, který se tak dobře hodil k její kráse, se nevyhýbala stříbrnému plátnu. Ale vzala si špatného muže a ten ji naučil brát drogy. Přesto natočila pár povedených snímků:

Kazatelova žena (1996)

Až si vydechnu (1995)

Osobní strážce (1982), hodnocení 75 %

Svůj nádherný zpěv předvedla v romantickém filmu, kde si zahrála populární zpěvačku, kterou před nebezpečím ochraňuje Kevin Costner.