Souboj Titánů: Co se škádlívá, to se rádo mívá aneb příběh herců Ursuly a Harryho

Souboj Titánů: Co se škádlívá, to se rádo mívá aneb příběh herců Ursuly a Harryho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Syn boha Dia, Perseus, se zamiluje do krásné princezny Andromedy, o kterou jeví zájem. Má to však háček, musí přijít na její záludnou otázku, na níž pohořeli všichni jeho předchůdci. Jeho otec Zeus jej však vybaví magickými schopnostmi, a tak hádanku zvládne. Daleko těžší oříškem ale bude zachránit Andromedu před Krakenem. Jediné, co mu zbývá, je Krakena porazit s pomocí nestvůry Medúzy.

Natáčení se neobešlo bez sporů s některými herci

nějaký text

Když režisér filmu Desmond Davis po letech vzpomínal na natáčení, vybavil se mu malý spor s Usrulou Andress, jež ve filmu ztvárnila roli Afrodity. Ursula Andress dávala najevo své antisympatie herci Harrymu Hamlinovi, který hrál roli Persea. Požadovala, ať režisér role přeobsadí nebo oddělí natáčení. Dokonce celé natáčení bojkotovala jen proto, že nebyla ona tou hlavní hvězdou.

Příběh Ursuly a Harryho pokračuje

Paradoxem všeho bylo, když si spolu Harry Hamlin a Ursula Andress začali. Z jejich lásky se narodil syn Dimitrij, ale vztah jim dlouho nevydržel. Skončil dva roky po jeho narození. Nicméně to nebyl jediný pár na place, také Maggie Smithová, která si zahrála Tethis, byla v té době manželkou scénáristy filmu Beverleye Crosse.

Jak to bylo s hereckým obsazením?

Většina herců musela projít konkurzem, ale herec Harry Hamlin byl jasnou volbou režiséra Davise hned od začátku. Ovšem tak jednoduché to už nebylo s rolí Poseidona, která byla nabídnuta herci Rexu Harrisonovi. Ten kvůli své nízké výšce roli odmítl, nakonec ji získal Jack Gwillim. Natáčení role Dia dalo zabrat herci Laurence Olivierovi, po celou dobu byl nemocný.