Šokovala mladším partnerem, proslavila se komedií o nevěstinci a odmítá stárnout

Šokovala mladším partnerem, proslavila se komedií o nevěstinci a odmítá stárnout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdena Studénková má sedmdesátiny za rohem a bez ohledu na filtry a retuše, vypadá na svůj věk neuvěřitelně dobře. O jejím životě se rozhodně nedá říct, že by byl obyčejný.

Do dějin československého filmu se zapsala jako rafinovaná a svůdná Renáta z filmu Anděl s ďáblem v těle a stejně tak si pamatujeme její originální taneční kreace z komedie S tebou mě baví svět.

Zdena Studénková byla považována za štíhlou krásku, vždy upravenou, s rafinovaným úsměvem. Vždy si svůj soukromý život dokázala chránit, a tak si vybudovala trochu tajemnou auru. Na rozdíl od jiných stárnoucích hereček nemá ve zvyku prodávat do bulváru i informace o tom, že má její kočka koťata. Tak si dokázala i v pozdním věku uchovat důstojnost.

Není to často, ale občas se přece jen o zážitky ze svého života se svými fanoušky podělí. Posteskla si, že její dědeček celou rodinu přihlásil k německému národu a celá rodina za to později musela tvrdě zaplatit. Děda nakonec zemřel jako příslušník wehrmachtu. Její otec se v 17 letech dal k partyzánům. Byl Němci zajat, a přestože se mu podařilo utéct, v šedesátých letech na něj bylo pohlíženo jako na kolaboranta a šel do vězení.

Zdena byla malé děvče a s jeho odsouzením byla odsouzená celá rodina. To pocítila i Zdena na základní škole, kdy sama učitelka vyvíjela aktivitu a nabádala ostatní děti, aby se s ní nekamarádily.

Možná to byly právě tyto ústrky, které ji naučily jít si za svým cílem a být v tom co dělá, vždy výborná. Podle herečky je to dobrý zvyk, který jí zůstal celý život. Otce vždy bránila a za každou cenu a všechny snahy své matky o nového partnera s úspěchem bojkotovala.

Jenže otec se z vězení vrátil změněný a plný zloby, a to už i ona pochopila, že tak s matkou žít nemohou. Další roky nebyly veselé a špatný kádrový profil ji nedovolil studovat na filozofické fakultě. Na řadu přišel plán B, a tak zkusila herectví, kam ji přes velké překvapení přijali.

Už během školy se vdala, ale kvůli pití s Ivanem Kostroněm nevydržela déle než pár měsíců. Do života si odnesla odpor k alkoholu. Vztah s režisérem Stanislavem Párnickým začal skandálem, protože byl ženatý. Ale rozvedl se a manželství jim vydrželo 14 let. Narodila se jí dcera Simona.

Manželství krachlo v době, kdy už byla filmová hvězda a úspěch měla i na jevišti Slovenského Národního divadla, kde hrála od roku 1978 a zůstala tam celý život.

S přibývajícím věkem se rozhodla věnovat svůj čas rodině a přijímá jen ty nejzajímavější pracovní nabídky. Z toho by si mohly vzít přiklad i české herecké důchodkyně.

Studénková se nikdy netajila tím, že o sebe hodně pečuje, a i na nákup chodí upravená. To je jediný rozmar, který si dopřává.

Svůj život spojila s mladším mužem a sedmnáctiletý věkový rozdíl mnoha lidem ležel v žaludku. Navíc svého partnera potkala ještě v době, kdy byla vdaná. Jenže to byla láska na první pohled a když to potká ženu, která vyhlíží padesátku, je to možná poslední příležitost na pořádný požár.

Zdena se rozvedla a prožila si s bulvárem peklo. Lehké to neměl ani partner, který navíc pocházel z vesnice. Ale vztah jim vydržel už 28 let.

Zdroje článku:
  • ČSFD,
  • Nostalgie,
  • autorský článek