Úterý v Ulici: Magda se ztrapní tak, že na to dlouho nezapomene, a potěšená Milena si bude hýčkat Mastňocha

Úterý v Ulici: Magda se ztrapní tak, že na to dlouho nezapomene, a potěšená Milena si bude hýčkat Mastňocha
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mileně dělá dobře vědomí, že se o ni Radek strachoval, zatímco byla pryč. Za jeho starostlivost se mu odmění. K Magdě přijde na pohovor Soňa Čechová, celebrita z Instagramu, kterou Prokop nesnáší. Považuje ji za kariéristku, jež jde přes mrtvoly. Na Magdu přitom úspěšná žena udělá skvělý dojem.

Milena je polichocena, Radek se o ni skutečně bál

Když se Milena od pana Kaštana dozví, že Radek během její nepřítomnosti pořád mluvil jenom o ní, rozhodne se toto tvrzení ověřit. Zajde za Gábinou a zeptá se jí, jak se táta choval, zatímco byla na dovolené. Opravdu se o ni bál? No jéje! Gábina jí vylíčí, jak v salonu vyváděl, když se doslechl o útoku žraloka na egyptské pláži, jak ji přinutil zavolat do hotelu a sám chtěl potom volat ještě na ambasádu.

Překvapivé novinky udělají na Milenu takový dojem, že pookřeje a bude se chtít konečně usmířit. Ujistí mrzutého a stále uraženého Radka, že v Egyptě nikoho neměla a že mu přivezla i opravdový dárek. Ten mletý fenykl předtím, to bylo spíše za trest, ale navíc má pro něj krásnou hedvábnou kravatu. Kromě toho jej potěší zprávou, že na radnici vyhráli výběrové řízení se svou společnou neziskovou organizací. Slíbí mu soukromou oslavu – bez Kaštana!

Soňa se zdá sympatická, ale nemá dobrou pověst

Nervózní Magda se připraví na pohovor se Soňou Čechovou, bývalou ředitelkou na základní škole a nynější uchazečkou o pozici zástupkyně. V učitelských kruzích platí tahle schopná a nápaditá žena prakticky za celebritu, a tak není divu, že se roztržitá Magda během rozhovoru polije vodou. Sympatická Soňa jí ale bez okolků zapůjčí tričko, které obvykle nosí ve fitku, a tím ji zachrání před trapasem ve společnosti investorů. Obě dámy jsou představou možné spolupráce nadšené, Magda se přesto zdráhá přijmout někoho zvenčí, koho osobně nezná.

Na druhé kolo pohovoru se sejdou v Coolně a náhodou se k nim připojí Eddie, jenž bude z milé a ambiciózní Soni velmi nadšený. Zdá se ideální skoro až moc, měla by to být zaručená výhra. Jenomže pak se v baru objeví také Prokop s Mirkem, a když se právě Prokop dozví o tom, že Magda zvažuje Sonino přijetí, hned bude oheň na střeše. On už s ní totiž v minulosti měl tu čest a z doslechu zjistil, že je kariérní sólistka, naprosto neschopná pracovat v týmu – zejména s muži. Magda však toto tvrzení obrátí proti němu. Úspěšná a silná žena to v kolektivu mužů nemá snadné, a pokud ji někdo kritizuje jen kvůli tomu, pak je sexista.

Zmatená Vilma ztrácí pojem o čase a chřadne

Paní Nyklová je extrémně mimo. Odpoledne si myslí, že by mělo být teprve ráno. Neví, kolik je hodin, je pořád unavená a ospalá, určitě ani nic nejí a nepije. Doktoři do ní cpou prášky a Lumírovi se to pochopitelně nelíbí. I Kateřina s Vendulou uznají, že pobyt v nemocnici Vilmě neprospívá. Jak ji ale přesvědčit, aby se nechala odvézt domů? Měl by Lumír promluvit s ošetřujícím lékařem a přimět mámu podepsat reverz?

Zdroj článku:
  • Autorský text