Středa v Ulici: Martina pláče nad rozlitým mlékem, Dáša zapřahuje Šímu a Urbanka pomlouvá Milenu

Středa v Ulici: Martina pláče nad rozlitým mlékem, Dáša zapřahuje Šímu a Urbanka pomlouvá Milenu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martině lichotilo, jak se o ni Jirka snažil. Když teď přestal, začíná ji mrzet, že ho odradila. Hynkova partnerka si chce ze Šimona udělat chůvu, a tak si ji Gábina pozve na kobereček. Urbanová všude rozhlašuje, že ji Milena Pumrová okradla. Jestli dá Druhou šanci k soudu, bude z toho pořádný malér.

Martina lituje. Možná měla dát Jirkovi šanci

Martina popíše Vendule úterní usmiřovací fiasko s Jirkou a svěří se jí, že by byla ráda, kdyby z nich byli zase kamarádi. Ája ale jednou hloupou poznámkou všechny naděje zhatila. Když se starostova asistentka objeví v bistru a začne se vyptávat, jak to s Jirkou dopadlo, Martina se do ní nakvašeně pustí. Kdyby se nepletla do cizích věcí, udělala by líp. Ája nestačí zírat, vždyť se jen snažila pomoct. Martinu později zamrzí, že na ni byla až příliš zlá. Její pozornost nicméně upoutá dění na ulici, kde se Lexík pod vedením Jirky projíždí na svém prvním kole s přehazovačkou.

Nesmělá kuchařka zamíří k nim a naváže s Jirkou nevinný rozhovor o kolech, z něhož se vyloupne metafora pro romantický vztah. Martina přizná, že se nikdy nenaučila jezdit na kole ze strachu, že spadne, ublíží si a bude ji to bolet. Jirka naznačí, že by byla škoda nechat si kvůli obavám ze špatných věcí utéct i to dobré. Martina slíbí, že se nad „tím kolem“ ještě zamyslí. Po zbytek dne se vyžívá v depresi, což mrzí zejména Kateřinu. Právě mámě se smutná kuchařka přizná, že odmítnout Jirku byla chyba. Možná mu měla dát šanci, i když vlastně neví, jestli ji přitahuje. Tak urputně odmítala představu nového vztahu, že si není jistá ničím.

Dáša chce využít Šímu a Gábina je proti

Hynkově partnerce Dáše v práci prodloužili úvazek, a tak teď potřebuje, aby se Šimon v jejich domácnosti více zapojil a vodil mladšího bratra Toma dvakrát týdně na atletiku. Domluví se na tom přímo s mladíkem, jenž si pochopitelně doma postěžuje, že ho takhle zapřáhli. Gábině se to nelíbí, protože s ní nikdo nic nekonzultoval, navíc by to znamenalo, že Šimon přijde prakticky o veškerý volný čas. Dáša nemá právo rozhodovat o tom, co bude Šíma ve svém volnu dělat – během týdne bývá koneckonců u Gábiny. O tomhle si dámy ještě budou muset popovídat…

Gábině vadí, že chce Dáša rozhodovat o Šímově volném čase.
Gábině vadí, že chce Dáša rozhodovat o Šímově volném čase. | Zdroj: TV Nova

Radek se hrne do vedení neziskové organizace

Gábinu na ulici zastaví Urbanová a vybafne na ni, aby domluvila své matce. Ochotně vylíčí, jak ji Milena Pumrová drze okradla. Když se to začne probírat v salonu, Milena dceři vysvětlí, že Urbanka zrušila zakázku, a protože Slávek kvůli tomu údajně přišel o cenný čas, strhla si storno poplatek. To je informace, která Gábinu zarazí. Aby Milena měla právo na storno poplatek, musela by mít s Urbankou uzavřenou písemnou smlouvu, ústní dohoda nestačí.

Radek tuší, že jestli je dá Urbanová k soudu, bude to obrovský průšvih pro Milenu i celou Druhou šanci. Když je teď venku z vězení, rád by vzal neziskovku pevně do rukou, zajistil jí sponzory a profesionální propagaci. Milena je v tomto směru nezkušená a kvůli práci v hospodě nemá dost času se Druhé šanci věnovat naplno. Přesto nechce, aby do vedení nastoupil Radek, sotva ho pustili na podmínku. Jak by to vypadalo?

Zdroj článku:
  • Autorský text