Na to, aby z Elišky a Damiána vykřesala něco dobrého, bude Dana Syslová z Ulice potřebovat víc než smysl pro humor

Na to, aby z Elišky a Damiána vykřesala něco dobrého, bude Dana Syslová z Ulice potřebovat víc než smysl pro humor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amálka Pešková patří mezi nejoblíbenější postavy Ulice, jistě díky své vlídné povaze, optimismu a představitelce. Ani skvělá Dana Syslová však nedokázala zachránit nový seriál Eliška a Damián před katastrofickým hodnocením. Její herecké nadání je na něm jednou z mála oceňovaných věcí.

Elišku a Damiána nespasí ani svérázná babča

Na představení prvního dílu seriálu Eliška a Damián se Dana Syslová pro eXtra.cz rozpovídala o své roli v této mnohými nenáviděné a vysmívané historické romanci, která se s hodnocením pouhých 8 % propadla až na dno seriálové tvorby.

Během natáčení herečka neměla možnost sledovat, jak se vlastně věci vyvíjejí, a tak byla pochopitelně velmi zvědavá, jakých reakcí se výsledek dočká. Stejně jako ostatní doufala, že se seriál povede a setká se u diváků s nadšeným přijetím – bohužel se stal pravý opak. Postava Dany Syslové je nicméně jednou z těch lepších záležitostí, které může propadák Eliška a Damián nabídnout.

Hraju Kateřinu, babičku hlavní postavy Elišky. Je to taková bezvadná babička, svérázná, se smyslem pro humor, trochu cynická, milující a hlavně otevřená světu, takže toho Damiána přijme, když se tam objeví, s naprostou samozřejmostí, jako by to byla úplně normální záležitost.

Damián, jehož hraje krasavec Robert Urban, se totiž přesune v čase z minulosti do roku 2023 a pak přímo před očima Kateřiny zase zpátky. Kdekoho by taková podívaná vyvedla z míry, ale zkušenou a mile praštěnou babičku rozhodně ne.

Život jí hodně naložil, přesto neztrácí smysl pro humor

Lidé se Dany Syslové často ptají, zda má s postavou Kateřiny něco společného, a ona s úsměvem připouští, že něco určitě ano. „Jsem taky cynická. Doufám, že mám smysl pro humor, a to je asi tak všechno.“

Děj seriálu se tedy odehrává částečně v minulosti a zčásti také v současnosti. Herečka potvrdí, že na historické seriály či filmy se dívá ráda. Sama zatím v žádném vyloženě historickém filmu nehrála, ale s oblibou se na nějaký mrkne. Život se s ní nemazlil, manžel Vlastimil Hašek jí zemřel v náručí, načež přišla o pětadvacetiletého syna Jiřího, který tátovu ztrátu neunesl a vzal si život. Momentálně se jí však daří dobře a prožívá šťastné období. Pravda, po zdravotní stránce už to asi nikdy nebude úplně ideální, trápí ji např. bolest nohou, když celý den stojí.

Dana Syslová a Robert Urban na projekci 1. epizody seriálu Eliška a Damián
Dana Syslová a Robert Urban na projekci 1. epizody seriálu Eliška a Damián | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Partnera po svém boku nemá, ale nestěžuje si. Bydlí s pejskem, s nímž ráda chodí na procházky, a podotýká, že žije spokojeně. Má děti, kamarády a kolegy, takže si vůbec nepřipadá opuštěná. Nikdo jí do ničeho nekecá, může si dělat, co chce. A i když je pracovně poměrně vytížená, diváci Ulice o její Amálku určitě nepřijdou.

V Ulici jsem zůstala, teď momentálně jsme s Peškem někde na chatě, máme volno, a tak mě uvolnili pro tento projekt. Jinak mám divadlo od září, takže to bude možná trochu náročnější, když budu ten den točit a večer hrát, ale musím to nějak vydržet.

Zdroje článku: