Tragická smrt Jana Dolanského v seriálu Slunečná. Proč musel herec ze seriálu odejít?

Tragická smrt Jana Dolanského v seriálu Slunečná. Proč musel herec ze seriálu odejít?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V červnu se s oblíbeným seriálem rozloučil skvělý herec Jan Dolanský, který si zahrál sympatického zloducha Jakuba Javůrka. Kvůli svému nádoru na mozku si sám namíchal smrticí koktejl z bylin od šamana. Co na to divačky? A jak se vyjádřil sám Jan Dolanský?

„Ano, bylo to naplánované a věděl jsem o tom. Bylo to pro mě možná lepší v tom, že jsem věděl, jak a kam tu postavu směřovat. Navíc víte, že v seriálu budete jen určitou dobu, tak si můžete naplánovat čas a další práci a vše, co s tím souvisí,“ potvrdil pro deník Aha!. Nezmínil se ale o tom, že ho čeká hlavní role v novém seriálu.

Všichni o jeho smrti věděli dopředu, ale dost je rozhodila. „Myslím, že spíš byl rozechvělý štáb než já. Byli zvědaví, jak to s Jakubem dopadne, a sešlo se tam víc lidí, než když se normálně natáčí,“ prozradil Dolanský. „Přijeli se podívat jen na ten obraz, tak to mi trochu vyvolalo úsměv na tváři. Bylo to jako v divadle,“ usmíval se po natočení Dolanský.

Nejvíce však rozplakal Evu Burešovou, které zemřel v náručí. „V momentě, kdy Jakub vydechne naposledy, vypadne mu z dlaně červené autíčko, které dostal kdysi od táty. To mě dostalo nejvíc. Skutečně jsem se rozbrečela,“ svěřila se Burešová.

Doktor v novém seriálu

„Honza Dolanský musel být ze Slunečné uvolněn. Stal se totiž hlavní hvězdou nově natáčeného seriálu. Zatím nese pracovní název M*A*S*H,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj z televize Prima.

Natáčení nového seriálu už probíhá, z urgentu rubavské nemocnice se stala Severočeská vojenská nemocnice, ve které si zahraje doktora. Nový seriál můžeme na obrazovkách vídat již po prázdninách.

V novém seriálu se také objeví bývalý gynekolog z Ordinace v růžové zahradě 2 – Martin Brabec. Jeho úkolem bude připravovat mladé vojáky na misi. „Moje role se jmenuje Vít Jelen, je to vojenský psycholog, nemá manželku, nemá milenku, nemá nic. Nechme se překvapit, co se z něj vyvrbí. Sám jsem zvědavý,“ usmívá se herec.

Zdroje: