Zpátky do minulosti s Ulicí: Vlastova žádost o Amálčinu ruku a dusno vyvolané Klárou a Adrianou

Zpátky do minulosti s Ulicí: Vlastova žádost o Amálčinu ruku a dusno vyvolané Klárou a Adrianou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po rozchodu s Miriam přestal Vlastimila těšit svět. Pak ale poznal Amálku a znovu získal důvod k radosti. Vzal si ji a ke štěstí mu scházelo už jenom to, aby se Amálka spřátelila s Klárou a Adrianou. To se ovšem, alespoň v případě Kláry, nikdy nepodařilo.

Zasmušilý Vlastimil našel štěstí díky Amálce

Když Vlastimila Peška (Rudolf Hrušínský mladší) opustila jeho drahá přítelkyně Miriam Hejlová (Hana Maciuchová), v podstatě to se svým životem úplně vzdal. Nic už ho nezajímalo, všechno mu bylo lhostejné. Pak se ale v Ulici objevila Amálie Seidlová (Dana Syslová), které Pešek pronajal byt hned vedle svého.

„Dokáže stát vždy oběma nohama na zemi, má smysl pro humor, což je asi nejdůležitější,“ popsala herečka svou postavu pro knihu Ulice: Průvodce seriálem. „A je empatická. Má ráda rodinu, psy a život vůbec. Kdoví, co ukrývá pod povrchem, a tak se snažím, aby to nebyl tak jednoduchý člověk, jak se zdá. Amálku mám ráda a hraje se mi dobře…“

Člověk s takovou povahou a přístupem musel Vlastimila nutně vytáhnout z jeho deprese a poraženecké nálady. Amálka v něm znovu probudila chuť žít a on v ní našel bezvadnou ženskou do nepohody, což si také dobře uvědomoval. Proto ostatně po nějaké době zašel za jejím synem Liborem (Martin Pechlát), aby požádal o její ruku. Vzpomínáte, jak tahle milá a vtipná scéna probíhala? Jestli ne, můžete se podívat ve videu

.

Amálka si zpočátku držela odstup od Kláry i Adriany

Byl to právě Libor Seidl, kdo Peškovi pomohl spojit se přes Facebook s dcerou Klárou (Hana Igonda Ševčíková) a vnučkou Adrianou (Šárka Krausová, rozená Vaculíková). Když měl kolem sebe všechny své milované, byl Vlastimil nejšťastnějším mužem na světě.

„Já myslím, že Pešek jako postava může diváky inspirovat hlavně v tom, že je vášnivým milovníkem přírody, má rád rybaření, má rád lidi,“ řekl o něm jeho představitel. „Když si z postavy pana Peška diváci vezmou tohle, co je hezký, já budu jenom rád.“

Vlasta a Amálka už spolu překonali ledacos.
Vlasta a Amálka už spolu překonali ledacos. | Zdroj: TV Nova

Vlasta si nepřipouštěl, že úmysly jeho dcery a vnučky by ve skutečnosti nemusely být tak čisté, jak se na první pohled zdálo. Adriana byla tenkrát nevychovaný a zákeřný fracek. Klára zase toužila vytáhnout z táty peníze. Amálčin šestý smysl začal bít na poplach. Vůbec si s těmi povedenými děvčaty nepadla do oka a nedokázala předstírat, že jsou jí sympatická – ani pro blaho Vlastimila. Ten si samozřejmě rychle všiml, jaké napětí mezi nimi panuje, a mrzelo ho to. Dobře si však uvědomoval, jak je to s Klárou a Adrianou někdy těžké a že i on si s nimi v minulosti užil své.

Na to, co následovalo, si jistě vzpomenete. Klára, která svým vypočítavým chováním podráždila kdekoho v Ulici, se zabila pádem ze schodů. Neúmyslně jí k tomu dopomohla Ivana Drápalová (Vilma Cibulková). Adrianě i Vlastovi se zhroutil svět, ale s pomocí Amálky a dalších blízkých se z obrovské ztráty vzpamatovali.

Zdroje článku:
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 154–155. ISBN 978-80-724-3616-3.,
  • youtube.com