Zpátky do minulosti s Ulicí: Kryštof chtěl rodinu, jeho přítelkyně Monika dala přednost Africe

Zpátky do minulosti s Ulicí: Kryštof chtěl rodinu, jeho přítelkyně Monika dala přednost Africe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mára a Monika byli jedním z těch párů, o kterých jsme si naivně mysleli, že jim to vydrží a že jim jejich láska pomůže zvládnout každý karambol. Ustáli toho spolu skutečně hodně, ale nakonec je rozdělily odlišné představy o budoucnosti. Teď se Monika do Ulice vrací a stará láska nerezaví…

Monika mohla být Kryštofovou osudovou láskou

Monika Farská (Anna Fixová) byla součástí Ulice od roku 2005, tedy od samého začátku. Před šesti lety ji ale opustila, což mezi fanoušky vyvolalo rozporuplné emoce. Někteří ji měli rádi a fandili jí pro její odvahu a odhodlání vše opustit a vydat se do nebezpečné Afriky za šlechetným posláním. Jiní jí vyčítali necitlivost vůči Márovi (Kryštof Rímský), kterého zanechala v Praze. Mnozí z nás věřili, že Monika a Mára spolu zůstanou navždy – po všem, co společně překonali. Ale do jeho života pak vstoupila Karla (Markéta Stehlíková).

Rozdělila je odlišná přání.
Rozdělila je odlišná přání. | Zdroj: TV Nova

Zdálo se, že právě svědomitá policistka bude konečně tou pravou, osudovou láskou, ale cesty scenáristů jsou nevyzpytatelné. Manželství Karly a Kryštofa vystavili mnoha náročným překážkám, přičemž tu nejtěžší – Karlinu nevěru s Jakubem – se už překonat nepodařilo. Před začátkem letních prázdnin vše nasvědčovalo tomu, že se Karla a Kryštof rozvedou, ačkoli je oba dojala svatba Tonyho a Dominiky, která v nich vyvolala vzpomínky na vlastní veselku. Karla stále doufá, že by se to mezi nimi mohlo spravit. Netuší ale, že na začátku 19. sezóny vtrhne do děje právě polozapomenutá Monika.

Možná si Moniku oblíbí i ti, kteří ji dříve neměli rádi

S Kryštofem se Monika znala dávno předtím, než spolu začali chodit. Nejdřív byli přátelé, poté obchodní parťáci v baru Coolna, dokonce i spolubydlící. To vše jim pomohlo se navzájem lépe poznat. Nemuseli si nic dokazovat ani před sebou něco předstírat, nedělali si o tom druhém žádné iluze. Postupem času se Kryštof do Moniky zamiloval, ale trvalo docela dlouho, než se mu podařilo ji sbalit a přesvědčit, že právě on je pro ni tím pravým. Monika se totiž v minulosti několikrát spálila. Chodila např. s populárním zpěvákem Tomášem Savkou a později se svým bývalým gymnaziálním profesorem Viktorem Vernerem (Miroslav Šimůnek), díky němuž vlastně vyrazila na první africkou misi.

Monika chodila s finalistou Superstar.
Monika chodila i s finalistou Superstar. | Zdroj: TV Nova

Byla to právě Moničina touha pomáhat potřebným, co ji s Kryštofem rozdělilo. I když se z první výpravy do Ugandy vrátila po čtvrt roce ve špatném psychickém stavu, Afriku si zamilovala. Naplno se vrhla do práce pro neziskové organizace a jezdila do zahraničí stále častěji a na delší dobu, zatímco o několik let starší Kryštof se chtěl konečně usadit a založit rodinu. Jejich rozchod byl nevyhnutelný, ale teď, když oba stojí na životních křižovatkách, je osud znovu svede dohromady.

„O návratu Moniky Farské do Ulice jsme uvažovali už docela dlouho,“ řekla kreativní producentka Silvia Klasová. „Stále pro to ale nebyl vhodný okamžik. Mára měl svou rodinu, procházel si velkými životními zkouškami, do kterých jsme nechtěli Moniku zaplétat. Až nyní dozrál čas, aby se ti dva zase setkali. Monika se za dobu, co se neviděli, hodně posunula a vyzrála. Je jiná, než jakou si ji diváci pamatují. Pro nás je to nyní vlastně i příležitost, abychom ji jako postavu v seriálu ukázali v jiném světle.“

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text