Ulice: František dává sbohem rodině, přátelům i seriálu. Ne každý doufá v jeho návrat

Ulice: František dává sbohem rodině, přátelům i seriálu. Ne každý doufá v jeho návrat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
František odjíždí, a tak jeho představitele Matyáše Valentu nějaký čas v Ulici neuvidíme. Jedni smutní, druzí jásají. „Už bylo načase,“ píšou dokonce někteří. Jiní ale doufají, že se sympaťák Franta zase objeví. Jeho loučení s Aničkou a přáteli leckoho dojímá.

Franta se rozloučí s Aničkou a Knoblochovými

František (Matyáš Valenta) se loučí s Českou republikou a tím vlastně i s Ulicíodjíždí do Amsterodamu, kde bude odteď studovat. Jeho poslední chvíle po boku nevlastní matky Aničky (Ljuba Krbová) a rodiny Knoblochových jsou pochopitelně velmi emotivní. Zejména Milošovi (Jiří Štrébl), který v něm vidí náhradu za nejlepšího kamaráda Bedřicha (Adrian Jastraban), bude mladík chybět. František nicméně podotkne, že ho mohou přijet navštívit. Zda ho ale i my diváci budeme potkávat, až přijede na návštěvu do Prahy, není jisté.

Eva (Vanda Hybnerová) požádá Frantu, aby van Ruyterovým vyřídil, že už jim nebude vnucovat žádné doplňky stravy. Konečně dostala rozum a sekla s prací pro podvodnou firmu a svou nabubřelou šéfovou Myslíkovou. Malý Milošek (Lukáš Masár ml.) se těší, že navzdory Frantovu odjezdu s ním bude moct nadále hrát onlinovky. Po nějakém tom objímání a přání šťastné cesty se Franta ještě nabídne, že hodí Aničku do domova, kde pracuje s dětmi. Budou si tak moct ještě v klidu popovídat před jeho definitivním odjezdem.

Jedna z posledních snídaní s Knoblochovými
Jedna z posledních snídaní s Knoblochovými | Zdroj: TV Nova

Reakce na Františkův odchod jsou smutné i radostné

Odchod herce ze seriálu bývá obvykle důvodem ke smutnění, zejména pokud se jedná o někoho, kdo je jeho součástí od samého začátku. Matyáš Valenta v Ulici doslova vyrostl a některým bude opravdu chybět.

„Jede jen na Erasmus jako spousta českých studentů. Běžná věc. Jen doufám, že se v Ulici zase objeví. Mám ho ráda. Prototyp chytrého, milého a slušného kluka. Myslím, že je takový i v soukromí. Držím mu palce.“

„Bude chybět! Hlavně jako Milošův kámoš. Jejich přátelství se mi líbilo a dojímalo mě.“

Bude spoustě lidem chybět. Za tu dobu, co byl v Ulici, už dospěl. Stal se z něj slušný, citlivý a chytrý kluk. Musíme doufat, že se do Ulice jednou vrátí. Ať se mu daří.

Ne každý je ale takto přející. Mnozí diváci Františkův odchod vítají. Byl nejednou ostře kritizován pro svůj chlapecký vzhled. Některým lidem kdovíproč leží v žaludku, že „nikdy nezmužněl“. Vypadá na méně let, než kolik mu ve skutečnosti je, proto se podle mnohých vůbec nehodil k Lucii (Barbora Hankeová). Diváci ocenili, že vztah mezi nimi nakonec nedopadl, a rýpali do Františka kvůli nemodernímu účesu i oblečení.

„Franta je už opravdu zbytečná role, už dávno měl jít pryč.“

„Ani mi tam chybět nebude.“

„Člověk bez osobního kouzla, stejně jako Prokop.“

To odjel zase do Amstru za svým synem, co má dospělejší obličej než on? Nebo jel zase zvučit Tři sestry? Tak i tak mi chybět nebude.

Naštěstí ale převažují ty milé názory a naděje, že se postava Františka do Ulice zase vrátí, jakmile dokončí potřebnou část studia v Amsterodamu. Na druhou stranu tam má synka, zatímco v Praze jej toho moc nedrží, kromě Anči a Knoblochů.

Zdroje článku: