Nejzásadnější momenty 18. sezóny Ulice: Kristýniny panické ataky a příchod Julie Papežové

Nejzásadnější momenty 18. sezóny Ulice: Kristýniny panické ataky a příchod Julie Papežové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi hlavní letošní zápletky v Ulici patřily panické ataky Kristýny Volákové a s nimi související příchod nové postavy, Julie Papežové. Terapeutka, která se zpočátku jevila jako milý a empatický profesionál, si Kristýnu zcela podmanila a začala si ji formovat k obrazu svému.

Kristýna přerušila studium. Nebavilo ji

Ulice si v osmnácté sezóně připravila pro Kristýnu Volákovou (Sára Korbelová) řadu náročných překážek. Po bolestném rozchodu s přítelem Denisem Kroupou (Libor Matouš) se horko těžko vzpamatovala a ponořila do vysokoškolského studia, aby na sobě mohla dál pracovat. Za to na ni byla maminka Blanka (Linda Rybová) opravdu pyšná.

Nový začátek se ale pro dívku vůbec nevyvíjel tak slibně, jak celá rodina doufala. Studium bohužel nenaplnilo Kristýniny představy, a tak se rozhodla s ním seknout, čímž pochopitelně šokovala nejen mámu, ale hlavně tátu Luďka (Vasil Fridrich). Ten se jako obvykle pokoušel prosadit svou a dceru přemluvit, aby na vysoké škole zůstala. Její názory shazoval a akorát ji tím rozčílil.

Kristýna prožívá nejtěžší období v životě.
Kristýna prožívá nejtěžší období v životě. | Zdroj: TV Nova

Záchvaty úzkosti Kristýnu vyděsily

Kristýna v dalším studiu neviděla smysl a raději se chtěla soustředit na hledání sebe sama. Našla si práci v kavárně a věřila, že teď už se pro ni všechno bude vyvíjet lépe. Dlouhodobý stres si však na jejím psychickém zdraví vybral daň. Zničehonic ji začaly přepadat panické ataky, s nimiž si nikdo z rodiny nevěděl rady.

Poprvé Kristýna zkolabovala cestou z Coolny, kde byla na dvojitém rande s přáteli. Sama netušila, proč se to stalo. Věděla jen, že udělá vše, aby se taková situace neopakovala. Bohužel tomu nedokázala zabránit a rozhodla se hledat pomoc u terapeutky Julie Papežové (Jitka Schneiderová), kterou jí doporučila známá z konstelací.

Na scéně se objevila ziskuchtivá terapeutka

Do Ulice tak zavítala zcela nová postava, bohužel ne právě kladná, i když se to tak v první chvíli jevilo. Julie byla příjemná, chápavá a vše nasvědčovalo tomu, že chce Kristýně skutečně pomoci. Postupně začala odhalovat svou pravou tvář. Evžen (Martin Finger) ji odhadl hned, zatímco Blanka její postupy nejdřív hájila.

Teprve později si celá rodina začala s hrůzou uvědomovat, že Julie jejich Kristýnce úspěšně vymývá mozek – stejně jako řadě jiných klientek, na jejichž zdravotních problémech vydělává velké peníze. Julii jde jenom o zisk, což naštěstí v závěru osmnácté sezóny konečně pochopila i Kristýna. Fakt, že Julie nutila svobodnou matku do bankovní půjčky, aby dotyčná mohla zaplatit drahý seminář, dívce otevřel oči. Nemluvě o laciných přívěscích, které Julie kupovala za pár korun a prodávala za přímo skandální sumu.

Kristýně došlo, jak byla naivní a slepá, a tak s Julií odmítla nadále spolupracovat. Nechá ji ale vypočítavá terapeutka jenom tak odejít?

Jaké kroky podnikne Julie dál?
Jaké kroky podnikne Julie dál? | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Presskit Nova,
  • Autorský text