Bombastický Pražský výběr v kině už od 9. prosince

Bombastický Pražský výběr v kině už od 9. prosince
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dokument Pražský výběr – Symphony Bizarre v režii Michaela Kocába pomůže příznivcům české hudební scény zapomenout na jednu nevydařenou hudební anketu, která zrovna proběhla. Pražský výběr je jedna z nejlepších kapel, která u nás vznikla.

Tešit se můžete nejen na Michaela Kocába, ale i na Michala Pavlíčka, Vildu Čoka, Klaudiuse Kryšpína, Jiřího Hrubeše, Vojtu Dyka, Ivu Pazderkovou, Ondřeje Soukupa, Gabrielu Beňačkovou a další hosty.

Film připomene bombastickou show z O2 arény z roku 2016, kdy Pražský výběr vystoupil ke svému výročí a na pomoc si vzal Český národní symfonický orchestr. Kombinace s rockovou kapelou, americký dirigent a řada zajímavých hostů dala vzniknout neopakovatelnému vystoupení, které bylo snímáno 35 kamerami a diváci teď v kině mohou zavzpomínat na tuto mimořádnou událost z celé řady úhlů a pohledů.

Vystoupení, které Pražský výběr předvedl, bylo plánované celý rok. Za náročnou choreografií stojí YEMI AD. Pódium o rozměrech 50 x 43 metrů postavil Martin Hruška. Do čela Českého národního symfonického orchestru se postavil dirigent světové úrovně Steven Mercurio. Pražský výběr se pro tuto příležitost sešel ve svém nejlepším složení a to doplnila celá řada zajímavých hostů.

Z historie kapely

Pražský výběr má stále silnou základnu fanoušků. Historie kapely sahá až do roku 1976, kdy ji založil Michael Kocáb. V letech 1983 až 1986 byla kapela režimem zakázaná a ke koncertování a vydávání alb se vrátila až v druhé polovině 80. let. Po revoluci v roce 1989 skupina vystupovala spíše sporadicky, ale po roce 2000 se opět vrátila na českou hudební scénu. Hudebníci si prožili malou krizi, za kterou stály neshody Michaela Kocába a kytaristy Michala Pavlíčka a v roce 2006 se seskupení rozpadlo. Kocáb si založil nový Pražský výběr II a s tím koncertoval do roku 2009. V roce 2012 se k radosti fanoušků skupina vrátila do původní podoby.

V roce 2018 se Pražský výběr stal předskokanem legendární kapely The Rollings Stones.

 

Zdroj:

  • Press Bontonfilm