Twilight sága: Rozbřesk pokračuje. Bella začíná nový život s pozoruhodnou dcerou Renesmee po svém boku

Twilight sága: Rozbřesk pokračuje. Bella začíná nový život s pozoruhodnou dcerou Renesmee po svém boku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Závěrečná část světoznámé upírské ságy nás naposledy zavede do světa, kde upíři a vlkodlaci bojují nejen o svou lásku, ale i o vlastní životy. Novorozená upírka Bella a její manžel Edward by mohli být konečně navždy spolu a šťastní.

S narozením jejich pozoruhodné dcery Renesmee se uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit katastrofou. Rodina Cullenových se ale rozhodne bojovat a kontaktuje přátele z celého světa, aby spojili své síly a postavili se vládnoucímu rodu Volturiových. Poslední velkolepá bitva, kde vítězství může vše změnit, přichází…

Napínavé romantické pokračování filmu Rozbřesk vám připomene, proč se Twilight sága stala fenoménem a získala srdce dívek a žen po celém světě.

Zajímavosti z natáčení

Americká společnost Between the Lines Production podala na producenty Twilight ságy trestní oznámení, jelikož je podle nich film plný zvráceností. Vyobrazuje například sexuální vztah sedmnáctileté Belly Swanové s Edwardem Cullenem, který je ale téměř o sto let starší, což je prý velice zvrhlé!

Závěrečná bitva zabírá ve scénáři úctyhodných 25 stran textu.

Během oficiálního představení filmu na Comic-Conu jedna z fanynek ságy zahynula pod koly projíždějícího automobilu poté, co se nerozhlédla. Během prezentace filmu byla na začátku držena minuta ticha.

Druhý trailer k filmu byl uveden 20. června 2012, kdy hlavní postava Edward Cullen (Robert Pattinson) oslavil 111. narozeniny.

S rozpočtem 75 milionů amerických dolarů jde o nejdražší díl celé ságy.

V domnění, že se do role Edwarda nebude muset Robert Pattinson nějaký čas vracet, si nechal herec ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojen s některými záběry, musel Pattinson přetáčet několik scén s parukou.

Při dotáčkách scény prvního lovu si Kristen Stewartová poranila nohu.

Natáčení prvního a druhého dílu probíhalo zároveň. Začalo 1. listopadu 2010 a skončilo 15. dubna 2011. Natáčelo se v Baton Rouge v Louisianě, Riu de Janeiru v Brazílii a také ve Vancouveru v Kanadě.

Při natáčení tvůrci střídali třítýdenní děti a animatronickou hračku. Kristen Stewartová měla raději práci se skutečnými dětmi, neboť cítila, že díky nim dosahuje lepšího hereckého výkonu.

Protože Mackenzie Foy (Renesmee) nemá hnědé oči, musela nosit kontaktní čočky.

Robert Pattinson po natáčení prohlásil, že už nechce točit filmy pro teenagery a že i přes zajímavou práci existuje jedna věc, která mu nebude chybět. Tou byl bílý pudr k líčení, který už nesnášel. 

S prvními oficiálními fotkami Renesmee (Mackenzie Foy) vznikl její fanouškovský tábor (tzv. Team Renesmee), jehož hlavní zábavou byly úvahy, zda a kdy se malá upírka dá dohromady s vlkodlakem Jacobem (Taylor Lautner).

Během natáčení ságy se Kristen Stewart (Bella) a Robert Pattinson (Edward) stali partnery. Před začátkem propagace tohoto filmu se ale rozešli a společnost Summit musela pro vystresované fanynky vydat oficiální prohlášení, že tato skutečnost nijak propagaci neohrozí.

Ze severoamerických diváků zamilovaní upíři ve svém finále vysáli 292,3 milionů dolarů, součet tržeb na celém světě pak byl 848,6 mil. 

Závěrečný díl ságy vidělo v českých kinech za první víkend na 215 tisíc diváků, což byl v době uvedení třetí nejlepší výsledek v historii českých kin. 

Poslední část romantické ságy je v programu Prima Max 29. května večer.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text