Ulice: Bude firma Klímy a Knoblocha klapat? Knobloch si podnikání představuje jako Hurvínek válku

Ulice: Bude firma Klímy a Knoblocha klapat? Knobloch si podnikání představuje jako Hurvínek válku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vítek s Milošem mají za sebou první vyhotovenou zakázku, a konečně už si připili i na tykání. Jenže ani přes velký úspěch nemá Vítek klidné spaní. Miloš totiž navrhuje danit jen část finální ceny, aby to u nich měli zákazníci levnější. Přes takový podvod se však Vítek nemůže přenést. 

Vítek nemá pro daňový podvod pochopení 

Ačkoliv dal Vítek do rozjíždění jejich nové firmy vše, zdá se, že přece jen na něco zapomněl. Ani ve snu ho totiž nenapadlo, že bude chtít Miloš krátit daně. A k velké smůle ani nebyl u toho, když Miloš nižší cenu navrhoval Ditě. Ta z toho byla samozřejmě štěstím bez sebe, protože jí šlo hlavně o blaho její maminky.

A tak jediný, kdo z toho má vrásky na čele, je Vítek. Ten totiž celý život působil v bance, a proto si moc dobře uvědomuje, jaké by to pro jejich firmu mohlo mít následky, kdyby se na podvod přišlo. Do manipulací s fakturami se nechce vůbec pouštět, a to i přesto, že by za něj špinavou práci klidně odvedl Miloš. Jak je vidět, podobné věci se v praxi dějí. Vítek je ale zásadový chlap, a proto o něčem takovém ani neuvažuje. Přesto musel ze svých přesvědčení u Dity ustoupit, protože jí to už Miloš slíbil. 

Vítek je zásadový muž, nechce mít s podvodem nic společného, Zdroj: TV Nova

Vítek záležitost daňového podvodu probíral dokonce se svou dcerou Anežkou, která je podobně zásadová jako její otec. Ta mu překvapivě pomohla, protože naznačila, že jednou se nejspíš nic nestane. Když pak Vítek mluvil s Ditou a slyšel, jak je nadšená z nižší ceny, uvědomil si, že má Anežka nejspíš pravdu. Hned potom si ale s Milošem ujasnili, že příště se žádné daně krátit nebudou.

Knobloch si podnikání představuje jako Hurvínek válku 

Je vidět, že pro to, aby podnik Knoblocha a Klímy vzkvétal, je potřeba sil obou jeho zakladatelů. Zatímco Miloš se orientuje více v praktických věcech a umí vzít za práci, Vítek je jako ryba ve vodě pro změnu v administrativě. Vítek zjišťuje – a nejspíš to tušil už od začátku – že Miloš si dostatečně neuvědomuje tíhu zodpovědnosti, kterou za všechny kroky mají. Chtěl totiž do jejich webu i na vizitky zakomponovat své básně. A teď ještě navíc přišel s daňovým podvodem!

Co se Vítek u Miloše zatím naučil, je řešit s ním důležité věci hezky u piva nebo u štamprle dobrého pití. To je Miloš povolnější. Také si uvědomil, že v případě Miloše není dobré chodit kolem horké kaše, nýbrž jít s věcmi na Miloše hezky přímo. A kdyby nic z toho nepomohlo, má štěstí, že má svou ženu Ivu. Ta totiž zná Milošovu manželku Evu, která už ví, jak Miloše zpracovat.

Tentokrát je tedy krize u Klímů zažehnána. Jenže bude to všechno? 

Zdroj článku:
  • Autorský text