Světlana Nyklová z Ulice

Světlana Nyklová z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbená a sympatická postava Světlany navždy odešla z Ulice. Připomeňme si její nejtěžší i nejradostnější momenty z jejího života v Ulici a jaké bylo její manželství s Lumírem.

Světlanu jsme v Ulici mohli vídat téměř od samého počátku až do nedávné doby, kdy ji zasáhla nečekaná zhoubná nemoc. Postava Světlany Nyklové si prošla velikým vývojem a těžkými i radostnými momenty.

Světlana do Ulice přišla z Ruska spolu se svým bratrem Hrihorijem. Největší problémy ji však činil bratranec Vasil, který je dlouhou dobu zahrnoval problémy. Světlana začínala jako prodavačka a následně pracovala jako účetní. Vzpomenout si ještě můžeme na její silné pouto s kamarádkou Ingrid, která tehdy vlastnila kadeřnictví.

Světlana si opravdu nevybrala lehký osud, během působení v Ulici už také zabila člověka! Trvalo mnoho let, než si získala větší postavení, ale Světlanina postava byla velice silná a vydobyla si i místo starostky na radnici. Jak však víme, rodina Nyklových se musela vypořádávat s nelehkými životními situacemi, zejména politického rázu. Proto si Světlana v posledních letech chtěla dát od všeho pauzu a věnovat se svému synovi.

V jejím životě nehrál jedinou roli Lumír

Světlanu sice známe jako dlouhodobou partnerku a manželku Lumíra, ale jejich vztah nebyl vždy zalitý sluncem a tato dvojice se i na nějaký čas rozdělila. Především Lumír měl během svého života mnoho jiných partnerek, které rozdělily vztah se Světlanou. Ale i v případě Světlany jsme mohli zaznamenat jednu nevěru, která pěkně zamíchala v jejím vztahu s Lumírem.

Lumír Nykl z Ulice, Václav Svoboda, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Byl to poměr s barmanem Vratislavem, který neskončil nijak hezky. Do tohoto vztahu se opět připletl Vasil a Světlana byla nucena Vratislava zastřelit. Nicméně dalším partnerem jí byl Pavel Miller, její tehdejší poradce, se kterým se postupně sbližovala, a dokonce spolu odjeli do Ruska. Tento vztah však také nekončil šťastně, neboť se k ní Pavel nechoval vyloženě láskyplně.

To, že Světlana k Lumírovi patřila, nám divákům už bylo jasné po jejich následném shledání. Oba už měli za sebou bohatou minulost a našli si k obě opět cestu. V tu dobu už tento vztah stál na pevných základech, a proto se rozhodli založit rodinu. 

Manželství šťastné, avšak tragické

Když už jsme shledali Světlanu s Lumírem jako velice šťastný pár, hvězdy jim tentokrát opět nepřáli. Narození Lexíka bylo velice radostným momentem a Světlana se stala šťastnou matkou i manželkou.

Její poklidný život však otřáslo zjištění Lumírovy nemanželské dcery a následně i podvody a intriky na radnici, odkud Světlana odešla. Dlouhou dobu pak pobývala v Málkově, kde chtěla především nabrat psychickou sílu.

Když se však Světlana pomalu navracela zpět k Lumírovi, zasáhla ji nečekaná smrt. A tak když si Lumír prožil nelehké chvíle s Mastným, další rána přišla se ztrátou jeho manželky. Oblíbená a sympatická Světlana tak z Ulice navždy odešla.

Lumír se však již zvládá o Lexíka starat, a to hlavně díky Ingrid. Světlanu mu už zřejmě nikdo nevyhradí, ale můžeme doufat, že mu prázdno v srdci někdo pomůže brzy zalepit a Lexík nezůstane sám s tátou. 

Zdroj:

  • autorský text