Souboj seriálů ZOO a O mě se neboj: Který z nich u diváků zvítězí?

Souboj seriálů ZOO a O mě se neboj: Který z nich u diváků zvítězí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nova do boje o sledovanost na podzim nasadila silné hráče, a to neokoukané herce Veroniku Arichtevu a Václava Matějovského. Jenže bude to stačit na to, aby otřásla sledovaností seriálu ZOO, na který se dívá hodně lidí? Podle nejnovějších ohlasů a čísel nejspíš ano. Seriál z právnického prostředí se sympaťákem Matějovským v čele si už sebevědomě ukrojil svou porci diváků. 

Seriál ZOO je v oslabení

Na seriál ZOO se mohou diváci dívat každé úterý a čtvrtek na Primě. Od 10. listopadu jim však Nova do hlavy nasadila brouka novým seriálem z právnického prostředí, ve kterém exceluje dosud příliš neokoukaný herec Vašek Matějovský. Fanynky na něm mohou oči nechat.

Je mladý, talentovaný a naplno připravený převzít štafetu dosavadních seriálových fešáků. Jim dosud vévodil Marek Lambora (jako Janek ze Slunečné) a Robert Urban (jako soudce Petr Kříž ze ZOO). Přitom naposledy byl tento herec na obrazovkách častěji vídán v jiném nováckém seriálu, a to v Ulici. Tam hrál ajťáka Mikiho Seidla, který do Ulice přišel se svým otcem v době, kdy se jeho rodiče rozváděli.

Miki v Ulici chvíli laškoval s Adrianou, jednu dobu dokonce nabaloval Magdu, pak se ale ze seriálu vytratil a nejspíš se v něm už neobjeví. Rozhodně ne po tom, co si vyzkoušel roli elegána v aktuálním seriálovém hitu O mě se neboj. Z drahých obleků už jen těžko půjde do levných mikin, co říkáte? Role ho spíše posune k novým pracovním příležitostem, než aby oprašoval svou starou roli nestabilního floutka.

Seriál ZOO dostal od Novy kopanec tím, že ta svůj nový seriál z právnického prostředí umístila do hlavního vysílacího času ve čtvrtek po televizních novinách. Tento čas však na Primě už nějakou dobu patří právě seriálu ZOO, který můžete vídat v ten samý čas také v úterky.

aktéři seriálu Zoo

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto | aktéři seriálu Zoo

Nevýhodou seriálu O mě se neboj je malý počet jeho dílů 

Ovšem pokud by se stávající seriál ZOO měl kvůli oblíbenosti seriálu O mě se neboj otřást v základech, bude to jen chvilková bolest. Mimo Ulici a Ordinaci, která běží už jen na Voyo, se Nova nepouští do žádných delších seriálů. A jinak tomu není ani v případě seriálu O mě se neboj.

Ten hlásá maximálně osm dílů, což je v porovnání se seriálem ZOO, který aktuálně už překračuje hranici sedmdesáti dílů, zoufale málo. Pokud by tedy nový seriál O mě se neboj Primě sledovanost přebral, bylo by to nejspíš jen krátkodobé. Navíc u seriálu ZOO to nevypadá, že by měl v brzké době končit.

Diváci už se v něm stihli rozloučit s ústřední dvojicí Viky a soudcem Petrem Křížem, aby minimálně Burešovou na jaře příštího roku v seriálu znovu přivítali. Přinejmenším se o jejím návratu už hodně spekuluje. Ještě dřív se Burešová v ZOO bude objevovat alespoň prostřednictvím videohovorů. 

Zdroj článku:
  • Autorský text