Měli před sebou zářivou budoucnost, točili jeden film za druhým, ten poslední však nedokončili

Měli před sebou zářivou budoucnost, točili jeden film za druhým, ten poslední však nedokončili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tyto hvězdy filmového plátna zemřely z různých příčin předčasně, přitom nestačily dokončit ani poslední angažmá. Kdo nezvládl své závislosti a kdo zemřel předčasně tragickou smrtí?

Heath Ledger (†28)

Asi nejlepší Joker, jeden z bratrů Grimmů, problémový puberťák a mnoho dalších rolí, díky kterým si Heatha Ledgera pamatujeme. Jeho posledním filmem bylo Imaginárium Dr. Parnasse, který bohužel nestihl dokončit. Než byl film dotočen, Ledger se předávkoval léky a film se tak musel dotočit bez něj. Na jeho místo nastoupilo hned několik dalších herců a příběh se musel dost upravit.

Herci pak věnovali svůj honorář Ledgerově dceři.

Bruce Lee (†32) a Brandon Lee (†28)

Král kung-fu Bruce Lee a jeho smrt stále zůstává záhadou. Podle všeho trpěl bolestmi hlavy a pro potlačení této bolesti si vzal prášky, na které měl prý alergii (axn.cz). To mělo způsobit otok mozku na následky kterého Bruce Lee zemřel. V té době probíhalo natáčení snímku Hra smrti, který byl dokončen až několik let po Leeově smrti.

Za ještě zvláštnějších okolností poté zemřel jeho syn Brandon. Během natáčení filmu Vrána byl omylem postřelen, jeho život už se nepodařilo zachránit. V té už byly skoro všechny jeho scény dotočeny.

Marylin Monroe (†36)

Ani nejikoničtější herečka Hollywoodu nedokázala vyhrát nad svými démony. Zemřela v době, kdy natáčela film Something’s Got to Give, příčinou její smrti bylo předávkování. Tvůrci se rozhodli, že bez Monroe nebudou v natáčení pokračovat. Scény, které stihla natočit, můžete vidět jen v některých dokumentárních filmech o jejím životě.

James Dean (†24)

Hollywoodský krasavec, bouřlivák a hvězda 50. let tragicky zemřela při autonehodě. Dean se nikdy netajil tím, že miluje rychlá auta a adrenalin a že kdyby nebyl hercem, byl by z něj závodník. Tento koníček se mu ale stal osudným. Když zemřel, dokončoval se snímek Gigant. Ačkoliv už byly v té době všechny jeho scény natočeny, některé části potřebovaly upravit nebo přemluvit.

Zdroje: