Filmové premiéry v kině v červnu aneb konečně jsme se dočkali návštěv kina

Filmové premiéry v kině v červnu aneb konečně jsme se dočkali návštěv kina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kina se nám na dlouhý čas vytratila z života. A konečně jsme se dočkali otevřených kinosálů a všichni bychom si na ten svůj film měli zajít, aby se tyto tradiční stánky filmové kultury vzpamatovaly a nezmizely z našich životů. Byla by to velká škoda. Každý máme z kina svůj krásný osobní zážitek.

Na co se můžeme těšit začátkem června

od 3.6.2021

  • dokument VLCI NA HRANICÍCH (ČR 2020)

Režisér Martin Páv se pro vznik tohoto filmu o návratu vlků do české krajiny nechal inspirovat protesty farmářů, které se odehrály v roce 2016 na Broumovsku. A tak vznikl neosočující dokument, který zobrazuje skutečnost, co se v této části naší země v přírodě děje a je na divákovi, aby si udělal názor, zda je vlk škodná nebo lék na přemnoženou zvěř v lesích.

  • animovaný film od Pixar DUŠE (USA 2020)

Snímek, na který mohou jít rodiče i děti a každý se bude bavit. Učitel hudební výchovy Joe se ocitá v místě, kde se rodí duše a tvoři si své charaktery před svým vstupem na Zemi. On si chce ale svou duši ponechat a snaží se jedné z nových duší vysvětlit, co je krásného na lidském životě. A sám si zároveň odpovídá na otázky, které si dlouho kladl.

  • horor NAPĚTÍ (Velká Británie 2021)

Londýn, rok 1974. Sirotek Val (Rose Williams) přichází do nemocnice pracovat jako zdravotní sestra a je na svou profesi náležitě pyšná. Město se potýká s výpadky elektřiny. a tak je většina pacientů z nemocnice evakuovaná. Val zůstává na noční směnu s pacienty, kteří nejsou schopni transportu. A začínají se dít zlé věci.

  • drama/road movie ZEMĚ NOMÁDŮ (USA/Německo 2021)

Film se stal vítězem loňského FF v Benátkách, posbíral 3 Oscary a 3 nominace, 2 Zlaté glóby a 2 nominace, 4 ceny BAFTA a 3 nominace. Režisérka Chloé Zhao si odnesla kromě těchto ocenění i z FF v Torontu a několik dalších cen filmových kritiků. Hlavní roli Fren ztvárnila Frances McDormand (na úvodní fotografii), která se rozhodne „pověsit“ dosavadní život na hřebík a stane se moderním nomádem.

  • thriller SHORTA (Dánsko 2020)

Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vypráví příběh dvou policistů, které při návštěvě problematické čtvrti v nejchudší části města zastihne zpráva o smrti jednoho z místních mužů ve vězení. To obyvatele čtvrti hodně naštve.

  • romantický film pro mládež LÉTO V KREUZBERGU (Německo 2020)

Příběh mladých lidí trávících léto v Berlíně. Nuda, láska, trápení a vše, co k létu patří.

Zdroj: autorský text