Ernesto Čekan ze seriálu ZOO má dnes narozeniny. Kolik byste mu hádali?

Ernesto Čekan ze seriálu ZOO má dnes narozeniny. Kolik byste mu hádali?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Televizní a divadelní herec a také dabér Ernesto Čekan oslaví na konci srpna krásně kulaté padesátiny. V seriálu Zoo hraje otce hlavní hrdinky, Viktora Janečka, jenž není zrovna vzorem ctnosti a rodičovské lásky. V nejnovějších dílech navíc připraví své dceři hned dvě velká překvapení…

Viky otci nevěří, mnohokrát ji zklamal

O tom, že Viky, hlavní hrdinka seriálu Zoo, nikdy neměla dobré vztahy se svým otcem Viktorem Janečkem, se diváci přesvědčili v 17. epizodě s názvem Bulíku, nebreč. Tehdy u dívčina bytu zazvonili policisté a přivedli s sebou nečekaného návštěvníka – jejího nezvedeného tátu. Potřeboval, aby mu Viky potvrdila, že se znají, ale ona s ním měla z dětství příliš mnoho bolestných zkušeností, aby mu jen tak skočila na špek. Proto ho před policisty zapřela.

Kamarád Marek a hospodyně Ilonka se ji posléze snažili přemluvit, aby mu přece jen dala šanci. Za dobu, co se neviděli, se koneckonců mohl změnit – nebo přinejmenším začal mít o dceru skutečný zájem. Viky se rozhodla neposlechnout instinkt a dát na jejich rady a poskytla tátovi přístřeší na jednu noc. Trpké ranní probuzení však odhalilo to, čeho se dívka nejvíc bála. Otec využil její dobroty, ukradl Aniččiny rodinné šperky a vzal nohy na ramena. S jeho nalezením musel vypomoct Břéťa.

Zapomněl se zmínit, že má další dcery

Od té doby se Viky s tátou neviděla a ani ji to nemrzí. Život má dost komplikovaný i bez jeho podrazů. Nejnovější díly seriálu ale dvě pořádné komplikace ještě přinesou – dvojčata Izy a Tes, dosud neznámé Viktoriiny sestry. Jaká ironie, pravda? Viky si nejdřív vymyslela své vlastní dvojče, Alex, a nakonec má hned dvě sestřičky, které jsou dvojčata. To, že jsou ve skutečnosti dvě, ale zpočátku tají. Viky bude ráda, že má sourozence, ačkoli ji pochopitelně zamrzí, že jí táta o jejich existenci neřekl. Navíc se o ně staral, zatímco ji strčil do dětského domova. To mu hned tak nezapomene!

Hvězda divadla, televize i dabingu

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto.cz

Ernesto Čekan absolvoval roku 1993 Pražskou konzervatoř a účinkoval ve hrách Balada pro banditu či Malováno na skle v Městském divadle v Mostě. Od roku 1995 hrál rovněž v pražském divadle ABC a Divadle Radka Brzobohatého. Objevil se i v řadě filmů, např. Silnější než já (1990), Byl jednou jeden polda (1995), z novějších v komedií Ubal a zmiz (2021), životopisném dramatu Zátopek (2021) nebo v krimi thrilleru Promlčeno (2022). Všimnout jste si ho mohli i v četných pohádkách, např. Nesmrtelná teta (1993), Z pekla štěstí (1999), Princezna ze mlejna 2 (2000) nebo Jak si nevzít princeznu (2021).

Pestrý je též seznam seriálů, ve kterých si zahrál. Z poslední doby to vedle Zoo byly spíše jednorázové úlohy ve Špuntech na cestě, Šéfce nebo Dámě a Králi. Výraznějších rolí se mu dostalo ve Slunečné, Ohnivým kuřeti nebo v seriálu Život a doba soudce A. K.

Opomenout nelze ani jeho úspěch na poli dabingu. Namluvil např. Tyrese Gibsona (seržant Epps) ve filmu Transformers nebo Ryana Reynoldse (Wade Wilson) v X-Men Origins: Wolverine a mnoho dalších.

K 50. narozeninám přejeme Ernestu Čekanovi pevné zdraví, spoustu radostí a nespočet hezkých nových rolí.