Survivor Česko & Slovensko 2023 je jen pro mladé? Ani náhodou, letos se o výhru bude ucházet i pětapadesátiletá Ludmila

Survivor Česko & Slovensko 2023 je jen pro mladé? Ani náhodou, letos se o výhru bude ucházet i pětapadesátiletá Ludmila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fyzická kondice je v této soutěži o šťavnatou výhru sice důležitá, ale jak jsme viděli v minulém ročníku, je potřeba také schopnost se domluvit a přesvědčit své soupeře o své nepostradatelnosti.

Celá řada sportovních soutěži je v Survivoru postavena, na síle, vytrvalosti, ale i na soustředění a dobrém úsudku. Velkou roli hraje i sebekázeň, protože celou soutěž provází nepohodlí a hladovění.

Adam Bůžek, zdroj: TV Nova

Dalším odvážlivcem, který se vydal do vstříc dobrodružství je osobní trenér Adam Bůžek (22). Ten na sebe prozradil, že jako dítě neměl moc přátel, pilně se učil a volno trávil hráním her. Teprve na střední škol, když se mu začala líbit děvčata, se rozhodl začít s kulturistikou, aby na sebe upoutal pozornost. Právě kultura těla ho zaujala a na Instagramu rád předvádí své svaly. Mladý kulturista má největší strach z toho, že si nedokáže vybudovat dobrý obraz a nebude oblíbený. Zvláštní je, že nemá strach z hladu. Možná nás koloušek překvapí.

Největší obavy mám asi z toho, že bych mohl být například špatně pochopen nebo bych mohl být neoblíbený. To by asi bylo nepříjemné každému. Já se snažím s ostatními lidmi vycházet po dobrém, ale samozřejmě, že když je člověk unavený nebo nevyspalý, tak se občas nepohodne i s člověkem, kterého má jinak rád, a může to být kamarád nebo člen rodiny.

Soňa Sedláčková, zdroj: TV Nova

S fitness stylem spojila svůj život Soňa Sedláčková (43), která v tomto oboru i podniká. Je také mámou a vášnivou cestovatelkou. Uvádí o sobě, že je citlivá, empatická a duchovně založená. O moderním životním stylu nemá moc dobré mínění a myslí si, že jsme hodně rozmazlení. Sama je zvědavá, jak bude fungovat v přírodním prostředí bez civilizačních vymožeností. A co teprve až vybalí tu ženskou cykličnost!

Nevím, jak lidé přijmou moji ženskou cykličnost. Nevím, jak budou lidé reagovat na emoce, které se nebojím pouštět, protože je vnímám jako přirozené. Je snadné člověka odsoudit za jeho chování, ale jen velmi málo lidí se zamýšlí nad tím, co je spouštěčem dané reakce. My všichni máme právo nemít vždy kontrolu nad svým chováním, zvlášť ve vypjatých situacích. Takže z toho mám trochu obavu. Ale pokud nebude na ostrově váznout komunikace, není se čeho obávat.

 

Matěji Quitt, zdroj: TV Nova

Sebevědomí nechybí designerovi Matěji Quittovi (32). Ten nepřišel poznávat jiný životní styl a jenom zažít dobrodružství mu nestačí. Přišel vyhrát. Kvůli Survivoru se rozešel po čtyřech letech vztahu s přítelkyní. Tak snad mu to bude stát za to. Matěj chodí minimálně čtyřikrát týdně cvičit. Uvádí o sobě, že je výbušný a rád používá posměšný humor. Tak to je ta nejlepší strategie pro získání sympatií spoluhráčů i diváků. A co až dojde tužidlo na vlasy! To bude mazec.

Bojím se hladu strašně moc, protože jsem zvyklý jíst každé dvě hodiny. Bude to pro mě hodně složité a asi i pro ostatní, protože když jsem hladový, tak jsem opravdu protivný. Takže uvidíme, jak to tam budu zvládat a jak budu zvládat i cizí lidi, kteří budou také hladoví, podráždění a nevyspalí.

Dnešní příděl soutěžících doplňuje Ludmila Puldová (55). Ta se rozhodla využít svůj věk ve svůj prospěch. Je zcestovalá, má za sebou jako průvodkyně v turistické agentuře mnoho dobrodružství a hory ani džungle jí nejsou cizí. Souboje s mladší generací se nebojí. Také Ludmila (na úvodní fotografii) přiznává, že největším nepřítelem bude hlad. Možná trénovat hladovění nebyla nejlepší volba a spíš se měla trochu vykrmit. Bude strašně otlačená už po první noci.

Preventivně jsem se trápila hladem, aby si tělo zvyklo. Například jsem se zařekla, že nebudu vůbec ochutnávat vánoční cukroví, protože jakmile ochutnám jedno, tak následně ochutnám druhé, třetí, a to je konec, protože pak se neovládnu. Takže jsem se rozhodla, že cukry omezím, abych byla na tu situaci připravená.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský článek