Seriál Fauda je na Netflixu! Prostředí islámské armády vás dostane

Seriál Fauda je na Netflixu! Prostředí islámské armády vás dostane
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Speciální jednotka izraelské armády má jistě co vyprávět, možná proto se seriál Fauda těší oblíbenosti již od roku 2015. Jednotka armády má výsadní postavení v eliminaci teroristů na území Palestiny a Izraele. Většina členů je arabského původu s židovským přesvědčením.

Název seriálu Fauda je rovněž kódové slovo symbolizující okamžitou evakuaci jednotky, v překladu z arabštiny Fauda znamená chaos.

Hlavní představitel je bývalý člen jednotky

Na autentičnosti celému seriálu dodává fakt, že spoluscénáristou a zároveň představitelem hlavní role Dorona je skutečný bývalý člen této speciální izraelské jednotky. Ten se jmenuje Lior Raz a působil ve vojenské službě do roku 1993. Poté pracoval jako osobní strážce Arnolda Schwarzeneggera a jeho rodiny.

Sám herec má s hlavní postavou mnoho společného. Nejenže byl také členem izraelské armády, ale také od dětství mluví plynně arabsky.

Když bylo Liorovi 19 let, jeho přítelkyni zavraždil palestinský terorista. Stejně jako je tomu v samotném seriálu.

Netflix přichystal kompletní seriál

Seriál Fauda se stal oblíbeným takřka hned u první řady, to bylo v roce 2015. Netflix vám nabídne kompletní seznam 36 dílů, které jsou rozdělené do tří sérií. Poslední, třetí řada, byla natočena v roce 2019.

Český automobil v několika dílech

Zajímavostí seriálu je jistě také fakt, že se v záběrech několikrát objeví automobil značky Škoda. V první sérii seriálu se znak Škoda objevuje na vozidle taxislužby (Škoda Fabia), ve druhé řadě už můžete vidět šedou Škodu Octavia.

Pokud milujete napětí, drama a autentičnost každého záběru, pak vás seriál Fauda a prostředí islámské armády rozhodně dostane! Nechybí totiž mnoho akčních scén, které se odráží z vyprávění hlavního představitele.

 

Zdroj: