V úterní Ulici vezme Vanda nemocnou Hanu do kasina a Martinu zklame společnost na cukrářském kurzu

V úterní Ulici vezme Vanda nemocnou Hanu do kasina a Martinu zklame společnost na cukrářském kurzu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výlet do kasina Hanu potěší, ale zároveň jí o Vandě odhalí věci, nad kterými zůstává rozum stát. Martina se vypraví na kurz pro cukráře, ale setká se tam s paničkami, mezi nimiž se bude cítit nesvá. Chce profesně růst, raději by se však zaměřila na něco jiného.

Hana zapomene na bolest a užije si adrenalin

Haně se krátí čas a nerada by ho strávila v bolestech v posteli, aniž by si ještě trochu užila. Vanda se nemusí dlouho rozmýšlet, aby přišla s ideálním překvapením. Snad to dělá částečně i sama pro sebe, když vezme nemocnou kamarádku do kasina, aby si užila adrenalin. Doporučí jí koupit si žetony za deset tisíc korun a pořádně se rozšoupnout. Hana se na okamžik zarazí, ale vlastně nemá důvod odmítat. Po prodeji penzionu má dost peněz na to, aby mohla případně postrádat takové drobné. Kupodivu se jí ale bude dařit, asi jí přeje štěstí začátečníka podobně, jako kdysi přálo Vandě.

Hana v úterý Vandu trochu naštve řečmi o Luďkovi.
Hana v úterý Vandu trochu naštve řečmi o Luďkovi. | Zdroj: TV Nova

Ta se od rulety a dalších pokušení drží dál, usazená na baru, kde si jí ale brzy všimne krupiér známý z jiného kasina, kam Vanda chodívala dříve. Dokonce ji pozve na kus řeči, kdyby náhodou měla někdy chuť. Vanda je nicméně šťastná ve vztahu s Luďkem, o čemž opakovaně ujistí i Hanu. Přizná, že dříve měla problémy kvůli hazardu, skončila v dluzích, dokonce čelila nebezpečnému lichváři. Kvůli tomu všemu Luďka zklamala, a tak není divu, že se s ní chtěl rozvést. Teď je vděčná, že jí odpustil a že kontroluje její bankovní účet kvůli výchozím platbám.

Tohle přiznání Hanu nepříjemně překvapí. Vždyť Luděk svou manželku drží doma jako ve zlaté kleci, vůbec to není rovnoprávný vztah. Ale Vanda namítá, že je takhle spokojená a že ji naopak těší, když na ni manžel starostlivě dohlíží. Pokud je opravdu v kleci, pak si ani nepřeje být osvobozena. Ráda v ní zůstane. Haně se to nezdá a zřejmě se kamarádky trochu dotkne. Možná i proto jí jako poděkování za skvěle strávený den v kasinu nabídne další peníze. Přijme Vanda? A podaří se jí zjistit, kolik a jakých prášků si Hana ve skutečnosti denně bere, i když by to pro ni mohlo být nebezpečné? Co Hana vyvede právě ve chvíli, kdy bude vlivem léků úplně omámená?

Sny kuchařky Martiny a drsné setkání s realitou

Martinu Dubovskou čeká v úterý cukrářský kurz, ze kterého však příliš nadšená nebude. Setká se tam s arogantními a nadřazenými cukrářkami. Z toho důvodu si raději další podobné kurzy odpustí.

Ani Kateřina nebude skákat nadšením, ale spíš kvůli nedostatku personálu a množství naštvaných hostů. Druhý kuchař totiž zapomněl, že Martina bude mít volno a že on bude muset jít do práce místo ní. Předchozího večera se nejspíš opil a teď má kocovinu, takže v kuchyni chrápe a všechno mu hrozně trvá. Kateřina neví, co má dělat dřív, a je zralá na infarkt. Přesto později nadšeně ochutná makronku, kterou jí Martina schovala z kurzu, a vyslechne si její plány do budoucna.

Jirka shání peníze na basketbalové hřiště a Martina jede na kurz.
Jirka shání peníze na basketbalové hřiště a Martina jede na kurz. | Zdroj: TV Nova

Cukrařina asi nebude pro mladou kuchařku to pravé. Než aby přesně odměřovala všechny ingredience, raději by dělala něco, při čem bude mít větší volnost. Chtěla by se věnovat korejské kuchyni, ale tuší, že s něčím takovým by v hospodě neuspěla.

Zdroj článku:
  • Autorský text