Robert Jašków slaví dnes narozeniny. Pamatujete, když působil v Ulici?

Robert Jašków slaví dnes narozeniny. Pamatujete, když působil v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete, když herec Robert Jašków působil v Ulici, kde coby mafián Vasilij Ševčenko házel Lumírovi klacky pod nohy? Dokonce pro něj měl i kulku, ta se ale nedopatřením obrátila proti němu samotnému. Víte, že herec 4. prosince oslaví už své 53. narozeniny? 

Měl políčeno na Lumíra, ale nakonec schytal kulku on sám 

Vasilij Ševčenko byl mafián, se kterým nebylo radno se pouštět do řeči, natož pak do nějakého sporu. Postavám v Ulici naháněl strach už od samého začátku, hlavně měl nevyřešené účty s Lumírem. Ten mu coby starosta zakázal hazard ve svém obvodu působnosti, což Vasila samozřejmě pořádně naštvalo. A protože se Vasil neštítil opravdu ničeho, nezbývalo mu, než Lumíra prostě a jednoduše odklidit z cesty. Kulce, která byla původně určena pro Lumíra, však nakonec tragicky podlehl on sám. A to ho přitom čekal šťastný život s Ingrid někde za hranicemi.

Duše Vasilije Ševčenka totiž nebyla tak černá, jak by se na první pohled mohlo zdát. I on měl své světlé a romantické chvilky, které věnoval své lásce Ingrid. Ta na začátku byla také pěknou mrchou. V náruči Vasila však uměla roztát. Jeho smrt pro ni byla i její vlastní smrtí. Stáhla se do sebe a trvalo jí dlouho, než tohle překonala. Kdoví, kde by Ingrid byla teď, kdyby akce na zlikvidování Lumíra vyšla. Jediné, co lze předpokládat, je, že kdyby tehdy Lumír kulku chytil, nemohl by teď logicky s Ingrid bydlet v jednom bytě a starat se o jeho syna Lexíka. Asi to tak nejspíš všechno mělo být. 

Ingrid Vasila velmi milovala, chtěla pro něj obětovat vše. Zdroj: TV Nova

Vasil Ševčenko byl typickým záporákem, který nemilosrdně likvidoval všechny, co mu stáli v cestě. Akci, při které měli zabít Lumíra, však totálně zpackali, a tak v Ulici skončila jedna mafiánská éra. Lumír se dal později dohromady a začal sekat latinu, a dokonce se Světlanou znovu navázali vztah s Ingrid. Ta se postupně dokázala přes věc přenést a normálně fungovat.

Zápletka jako z kriminálky 

Je vidět, že Ulice kdysi nebyla tak bezpečná, jako je teď, kdy v ní nehrozí žádní gangsteři. V počátcích seriálu však šlo o kejhák. Na velmi tenkém ledě se pohybovali všichni, kteří nějakým způsobem přišli s Vasilem nebo jeho partou do kontaktu. Velmi nebezpečné to bylo zvlášť pro Lumíra, který v zájmu toho, aby se určitě stal starostou, Vasilovi přislíbil své službičky z křesla starosty. To ale neměl dělat, protože se ukázalo, že Vasil chce mít z Lumíra svou vlastní loutku, která mu půjde ve všem na ruku.

To se ale zase nelíbilo Lumírovi, který i přesto, že věděl, že tím Vasila naštve, ve svém obvodu působnosti zakázal všechen hazard. To bylo pro Vasila jako červený hadr pro rozzuřeného býka. Nezbývalo nic jiného, než se Lumíra šikovně zbavit. To se nepodařilo a na rozdíl od herce Jaškówa v Ulici herec Václav Svoboda působí doteď. 

Zdroj článku:
  • Autorský text