Ordinace v růžové zahradě: Radce se vrací špatné vzpomínky a nechápe, proč má z nového doktora špatný pocit

Ordinace v růžové zahradě: Radce se vrací špatné vzpomínky a nechápe, proč má z nového doktora špatný pocit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Čestmír už je regulérně blázen, Boban si užívá všech benefitů, které mu Darina naservírovala spolu s primářským křeslem a Johana dělá své starší sestře Evě starosti. A není jediná, Eva má doma naštvaného a dotčeného Vilíka, který nemůže pochopit, že se ho kamarád před Darinou nezastal.

Eva je přesvědčená, že když Vilík zajde za Švarcem, tak dostane své místo zpět a když se k tomu nemá, jde za ním sama. Jenže Boban se bojí Darině postavit. Primářský post se mu zalíbil, a navíc ho Darina nadstandardně rozmazluje. Zrovna plánují vášnivý víkend v lázních a chybí jen změnit víkendové služby, aby měl volno. To sice pár kolegů naštve, ale když jednou primář rozhodne, tak to tak je.

Do nemocnice nastupuje na pediatrii nový doktor Branislav Renner, ale své pravé příjmení se mu podařilo utajit. Braňo má v plánu pomstít smrt svého bratra a hned se seznamuje s Radkou. Ta je z nového doktora trochu zmatená. Nějak moc se zajímá o Rennera, a ještě divnější je, že jí ho i připomíná. Stejně to má i Vojta, který dokonce přistihl nového kolegu na chirurgické ambulanci, jak se mu naboural do záznamů pacientů a studoval si zdravotní dokumentaci mrtvého doktora. Braňo vše vymlouvá na zvědavost, ale jak Radce, tak i Vojtovi, se jeho chování zdá hodně divné.

Čestmírův stav se nelepší, ale on je přesvědčený, že je mu dobře a nikdo tomu přece nemůže rozumět víc než on. Po zkratovém jednání, kdy shodil Alenu do molitanových kostek sice slíbil, že začne opět chodit na terapii, ale moc se mu do toho nechce. Nakonec se Aleně přece jen podaří ho na schůzku odvést, ale úspěch to není. Čestmír se uprostřed sezení naštve a odchází. Alena dostává dobrou radu, že by měl být hospitalizovaný, protože jeho stav se bude jen zhoršovat a ambulantní sezení už nestačí.

Eva požaduje návrat Vilíka, zdroj: TV Nova

Čestmír pomůže Brabcovi s náročnou operací cizinky, jenže dobrý dojem v nemocnici neudělá. Když za ženou po operaci přijde manžel a mluví spolu španělsky, Čestmírovi něco v hlavě přepne a muže napadne. Na chodbě ještě srazí Ivetu Málkovou (Kateřina Brožová), která někomu nese jídlo ze svého bufetu.

Následně Brabec Čestmíra pošle na nemocenskou s tím, že než bude chtít nastoupit do práce, musí mít psychiatrický posudek, že je schopný pracovat. Čestmír usoudí, že je to komplot a za vším je Alena podporovaná Jarmilou.

Johana i nadále pokračuje ve svém boji s Patrikem Márou a zajde tak daleko, že na něj podá oficiální stížnost, že se nevhodně choval k jedné starší pacientce. Švarc usoudí, že by mu mohla Johana donášet drby z nemocnice, ale o takovou nabídku mladá rebelka nestojí.

Eva už pomalu začíná litovat, že sestru v nemocnici doporučila a ani společné bydlení není úplně ideální. Johana už má neustálé kritiky od sestry dost, a tak odchází z bytu, přestože nemá tušené, kde bude v noci spát.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek