První řada tohoto hororového seriálu měla masivní otevřený konec, ale Netflix druhou řadu produkovat nebude

První řada tohoto hororového seriálu měla masivní otevřený konec, ale Netflix druhou řadu produkovat nebude
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud seriál nemá dostatečně vysoké číslo sledování, tak jeho čas na Netflixu končí – v tomto ohledu je streamující gigant nemilosrdný. Nyní to schytal hororový seriál, který začal teprve před dvěma měsíci. Fanoušci Archivu 81 teď nejspíše nebudou moc spokojení.

Výdaje větší než příjmy?

Netflix může být i pěkně krutý. Přestože první sezóna „Archiv 81“ končí překvapivým zvratem a slušným otevřeným koncem, hororová série se druhé sezóny nedočká. Streamovací služba je známá svou nemilosrdnou analýzou nákladů a přínosů filmů a seriálů: Pokud seriál neměl dostatek diváků, nebude žádné pokračování.

V případě „Archivu 81“ je ale zrušení poměrně překvapivé: Hororová série byla na Netflixu vlastně docela úspěšná. Hned po zveřejnění dne 14. ledna 2022 se několik týdnů držel v top 10 Netflixu v USA, to znamená, že byl sledován nejméně 100 milionů hodin. Ale Netflix měl zjevně jiná očekávání v rámci kalkulace nákladů a přínosů mezi rozpočtem a sledovanými hodinami.

O co šlo

V Archivu 81 je archivář Dan (Mamoudou Athie) pověřen obchodníkem Virgilem Davenportem (Martin Donovan) restaurováním starých videozáznamů postgraduální studentky Melody (Dina Shihabiová), která se před 25 lety stala obětí požáru. Melody v té době vyšetřovala tajemnou sektu a hledala svou biologickou matku.

Dan se brzy přesvědčí, že Melody není mrtvá, ale že ji může kontaktovat napříč časem a prostorem a zachránit jí život. V poslední epizodě Archivu 81 se pak události přehoupnou, přejdeme do paralelního světa a odhalí se skutečná identita a motivace určitých postav, než dojde na konci k nečekanému rozuzlení.

Bohužel to ale zatím vypadá, že se nikdy nedozvíme, jak to teď půjde dál. Ale třeba se Netflix přece jen někdy rozhodne seriál oživit, a to alespoň na jednu další řadu.

 

Zdroj