Že by se Pavel Nečas a Pavel Batěk konečně dočkali rolí klaďasů?

Že by se Pavel Nečas a Pavel Batěk konečně dočkali rolí klaďasů?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavel Nečas a Pavel Batěk mají společné více než jen křestní jméno – zejména pak to, že oba dostávají v českých seriálech skoro samé záporné role. Oba hráli v Ulici. Oba hráli v Ordinaci v růžové zahradě 2. Oba dokázali být pěkní prevíti. Blýská se jim v novém seriálu Duch na lepší časy?

Zkorumpovaný politik, lstivý podřízený – je tohle osud Pavla Nečase?

Pavla Nečase jsme v Ulici znali jako ambiciózního Vráťu Kováře, dovedného barmana, jenž prahl po pozici provozního v podniku mafiána Vasila.

Jeho vysněné místo ale připadlo Vasilově sestřenici Světlaně, kterou Vráťa šikovně svedl, aby si nadále udržel přehled nad vedením baru. Pšenka mu ale dlouho nekvetla – namísto Lumíra byl nakonec zastřelen, překvapivě právě Světlanou.

V Ordinaci si Pavel Nečas zahrál úplatného hejtmana, který věřil, že pouhé zamávání bankovkami za něj vyřeší všechno na světě. V nejnovějších dílech Ordinace nevystupuje, alespoň zatím, avšak od Bobana víme, že mu svedl a odvedl milovanou Heluš.

Co za člověka provede něco takového bratrovi? Milan Švarc nebyl nikdy svatoušek. Podobný typ teď Nečas ztvárňuje v novém seriálu TV Prima Zoo, kde coby Lubor Brázda systematicky podrývá autoritu nové ředitelky, jejíž místo chce získat pro sebe.

Zdá se, že nezaměnitelné charisma, zajímavý hlas, působivý a přísný zevnějšek předurčují Pavla Nečase k rolím samých vyvrhelů, intrikujících politiků, podvodníků a sukničkářů. ALE!

Pavel Batěk, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Duch mu dal šanci stát se spravedlivým šéfem

Teď to díky novému komediálnímu krimi seriálu Duch vypadá, že se Pavlu Nečasovi přece jen podaří ztělesnit i kladnou postavu, a sice Libora Bartoše, spravedlivého policejního šéfa ze staré školy.

Zatímco ostatní kolegové považují hlavního hrdinu Emila za nešiku, jediný Libor mu dává důvěru a příležitost stát se plnohodnotným členem jejich jednotky. Zastává názor, že právě rozmanitý tým je klíčem k úspěšnému boji se zločinem. Za svými lidmi vždycky stojí. Bude rozhodně zajímavé sledovat Pavla Nečase právě v takové pozici.

Pavel Batěk jako nevěrník, ale i drsný policajt

Co se týče Pavla Baťka, ten si v Ordinaci zahrál nesympatického chirurga Lukáše Beneše, jenž okouzloval ženy a iritoval muže. V Ulici se objevil jakožto populární seriálová hvězda Saša Beck.

Byl ženatý, a přesto se tajně scházel s mladou kolegyní Janou, jíž namluvil, že se chce rozvést. Ve skutečnosti to ale hrál na obě strany.

V seriálu Duch účinkuje po boku svého bratra Petra Baťka, s nímž zde tvoří nerozlučnou dvojici. Jmenují se Václav a Josef Mackovi, přičemž Pavel hraje toho mladšího, Václava. Je akčnější a spíše než rozum využívá k řešení krizových situací pěsti.

Má i smysl pro škádlivý humor – vděčnou obětí jeho šprýmů se často stává neprůbojný Emil. Josef i Václav dokážou být zároveň pěkně tvrdí a nekompromisní, což lze vypozorovat zejména při výsleších podezřelých. Kupodivu si nikdy nelezou na nervy.

 

Zdroje: