Nejnovější nášup nových filmů z Netflixu, které dorazí příští týden

Nejnovější nášup nových filmů z Netflixu, které dorazí příští týden
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skutečnou lahůdkou je nově natočený dokument mapující cestu zločinců přes dvě země, kdy se bankovní lupiči rozhodli nejprve vzít rukojmí z banky a později rovnou unesli celý autobus. Neštítili se zastřelit čtrnáctiletého chlapce a osmnáctiletou mladou ženu.

Životní trefa (Hustle)

  • USA. 2022, film se sportovní tématikou

Trochu inspirativní a trochu provokativní – to je nejnovější dílo vzniklé ze spolupráce Adama Sandlera s Netflixem, která byla znovu obnovena už v roce 2020 na další čtyři filmy. Hustle je tak dalším filmem, který navázal na předchozí snímky Hubieho Halloween (2020) a Vražda na jachtě (2019) s Jennifer Aniston. Následovat by mělo pokračování snímku Vražda na jachtě 2 a Sci-Fi drama Spaceman.

Vedle Sandlera a Hernangómeze se ve sportovním dramatu Hustle objeví Queen Latifah, kandidát na Oscara, Ben Foster, Kenny Smith, Anha ​​Pillet, Raul Castillo, Jordan Elizabeth Hull, Maria Botto, Heidi Gardner a držitel Oscara Robert Duvall.

Sandler si v novém filmu zahraje basketbalového skauta, který neprožívá právě nejlepší období svého života. Právě ale úplně náhodou objevuje v cizině fenomenálního pouličního hráče basketbalu a rozhodne se právě díky nadanému sportovci k pokusu vrátit se zpět do NBA.

Gladbeck: Únos rukojmích (Gladbeck: The Hostage Crisis)

  • Německo, 2022, dokument

Pokud v něčem Netflix vyniká, jsou to právě dokumenty s kriminální tematikou. Tentokrát se vrací k dramatické události, která byla v centru pozornosti hned z několika důvodů.

Lidé se zajímali nejen o samotný zločin, ale i o způsob, jak k celé věci přistupovala policie a média.

Příběh rukojmích v Gladbecku se odehrál v srpnu 1988 po přepadení banky v Gladbecku (Severní Porýní-Vestfálsko).

Dva muži s kriminální minulostí přepadli banku a celá akce pokračovala šíleným úprkem přes Německo a Nizozemsko, po které zůstali 3 mrtví a minimálně sedm raněných (včetně pachatelů).

Pachatelé nejprve jeli osobním vozem a měli rukojmí z banky, poté unesli cestou autobus s cestujícími.

Média provedla rozhovory s únosci a rukojmími bez jakéhokoli zásahu policie. Někteří rukojmí měli dokonce pistoli přitisknutou ke krku. Jednalo se o první incident v Německu s přímým zásahem zástupců médií. Média byla ostře kritizována za vedení rozhovorů s rukojmími během únosu. V důsledku toho Německá tisková rada zakázala jakékoli budoucí rozhovory s rukojmími během probíhající akce. Chování novinářů, kteří dělali rozhovory během únosu, kdy rukojmím hrozilo nebezpečí, bylo označeno za „nejtemnější hodinu německé žurnalistiky od konce 2. světové války“.

Dne 22. března 1991 byli únosci Rösner a Degowski uznáni vinnými krajským vrchním soudem v Essenu a dostali doživotí. Přítelkyně jednoho z únosců, která se během cesty k únoscům přidala, byla odsouzená na devět let. 

Zdroj článku: