Michal Zelenka slaví dnes své narozeniny. Pamatujete na jeho roli v Ulici?

Michal Zelenka slaví dnes své narozeniny. Pamatujete na jeho roli v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Michal Zelenka, který hrál i v nekonečném seriálu Ulice, patří k postavám tohoto seriálu, na které se možná už zapomnělo. U Michala Zelenky za to může hned několik faktorů, o nichž si řekneme. Víte, že herec, jehož roli vám blíže připomeneme, oslaví 18. 11. své 47. narozeniny? 

Pamatujete na optimistu Honzu Křístka, který chodil s Digi a později i s Bety? 

Jak už jsme v úvodu naznačili, co se Ulice týče, hrál Michal Zelenka takovou postavu, na kterou možná většina diváků už zapomněla. Jak je to možné? V případě Michala Zelenky a jeho postavy Honzy Křístka za to může hned několik faktorů. Zaprvé jeho role nebyla nijak výrazná. Také se objevoval už v první řadě Ulice, která k televizním obrazovkách diváky poutala už v roce 2005. Herec se sice coby optimista Honza Křístek objevil i ve třetí řadě seriálu, tam ho ale scenáristé nechali tragicky zahynout. Osudnou se mu stala jeho milovaná motorka, na které po hádce havaroval. Kdo byl vůbec Honza Křístek

Honza Křístek hrál v Ulici mladého a velmi sympatického kluka, který se zpočátku motal kolem Digi, a dokonce s ní něco měl. Později však začal chodit s jinou kadeřnicí z Ulice, a to s Bety. Ta však kromě něj měla i jiné vztahy a vše bylo velmi komplikované.

Nicméně Honza byl velký pohodář a optimista, a tak se mu šlo životem podstatně lépe než některým škarohlídům. Jeho role nebyla nijak zásadní. Spíše doplňoval dějovou linku mladičké Betky, která se až po uši zamilovala do muže, se kterým otěhotněla, ale ten ji brzy opustil. Pro Betku to bylo nejen velké životní zklamání, nýbrž i pořádná facka, protože to znamenalo, že se bude muset vrátit do své rodné Mohelnice a tam si vyslechnout všechny nevyžádané rady a moudra svých starostlivých rodičů, kterým chtěla odjezdem do Prahy něco dokázat.

Honza byl klukem, na kterého se v životě dá spolehnout, ale ze kterého se na zadek rozhodně neposadíte. Takový dobrák pro všechno, čehož možná trochu využila Betka, která se ocitla ve svízelné situaci.

Honza Křístek zemřel na důsledky autonehody stejně jako Robert Bláha 

Honza, ačkoliv nebyl otcem dítěte, tam nicméně odjel s ní a nejspíš spolu dál tvořili pár. Postava Betky potom dostala příležitost se do Ulice na skok vrátit, a to ve třetí řadě. Spolu s ní se v seriálu objevila i postava Honzy Křístka. Tu však scenáristé nejspíš pro nepotřebnost nechali zahynout na motorce.

Byla to tragédie a pro Betku obrovský šok. Herec Michal Zelenka se tak v Ulici zařadil nejen na seznam největších sympaťáků, ale i na seznam těch, co v Ulici tragicky zahynuli. Později tento seznam doplnil třeba Hrihorij Lisečko a stejně tragický osud postihl i jeho sestřenici Světlanu Nyklovou. Ovšem ti nebyli jediní, kdo v Ulici zemřel. Tragicky zahynula i Klára Pešková, autonehodu měl stejně jako Honza Křístek také padouch Robert Bláha.

Zdroje článku: