Ulice: Marečková si na prsou hřeje hada

Ulice: Marečková si na prsou hřeje hada
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marečková se o Jakuba bojí, jako by byl její vlastní syn. Až to na Karlu praskne, a počítáme, že se to stane, co nevidět, bude z toho mít Marečková minimálně infarkt. 

Čím asi Štěpánek Marečkovou na první pohled učaroval?

Vzpomínáte si, jak se Jakub Štěpánek u Marečků objevil úplně poprvé? Aniž by ho znala, byla z něj Věrka Marečková úplně paf. Dokonce ho pustila k opravě porouchané elektřiny v Karlině novém bytě. Štěpánka Karle přihrál Herman, protože on se spoluprací na scénáři nechtěl mít nic společného.

Možná i proto se cítí být za Karlinu nevěru částečně vinen. Podíl na tom, že Karla s Jakubem začala spolupracovat, má ale také právě Věra. Ta ke spolupráci Karlu popostrčila, protože by si sama přála, aby jí někdo něco takového nabídl. Karla, ač nerada, se tedy s Jakubem začala scházet. Později si potykali, dokonce spolu byli navštívit společná místa. No a potom... ti diváci, kteří Ulici bedlivě sledují, dobře vědí, že spolu Karla s Jakubem skončili v posteli. 

Jakub učaroval celou rodinu Marečkových, Zdroj: TV Nova

Ale vraťme se k původní otázce. Jakým kouzlem Štěpánek Věrku učaroval? Byl jí sympatický? Někoho jí připomínal? Možná obojí! Hlavní roli však hrál fakt, že byl Štěpánek spisovatel. Jak se totiž později ukázalo, svůj volný čas tráví energická Věra kromě jiného také psaním povídek a příběhů do šuplíku. Když Štěpánka podrobněji poznala, osmělila se a zeptala se ho, zdali se nemůže na některé její texty podívat. Jakub souhlasil. Avšak ne proto, že by byl na Věrčiny texty nějak extra zvědavý, nýbrž hlavně proto, že se chtěl ke Karle dostat co neblíže. A to se mu povedlo, dostal se jí až pod kůži. 

Věrka Marečková je dobrák od kosti. Adoptovala Tonyho, ačkoliv v ní tento muž dříve vzbuzoval obavy a rozporuplné reakce. Pak se ale dozvěděla o jeho smutném příběhu a více se s ním sblížila. To samé by nejradši udělala také s Jakubem Štěpánkem, o kterého má velké obavy. Moc ráda by věděla, co ho tak trápí. Co ho dohnalo až k pokusu o sebevraždu? Jen kdyby věděla, že má odpověď celou dobu vedle sebe!”

Věrka Marečková neustále šťourá do vosího hnízda 

Karlino drama tedy rozhodně nekončí. Jakoby nestačilo, že se musela sama vyrovnat se zamilovaností i s tím, že se úplně oddala člověku, který za to nejspíš ani nestál. Teď se Jakub pokusil zabít a postaral se, aby byla Karla u toho. Tím ji zapletl do dalších lží, ze kterých se Karla možná už nikdy nevymotá.

Před Kryštofem se totiž nezmínila, že výjezd, který absolvovala, byl kvůli Štěpánkovi. Myslela si, že se to nedozví a možná by se to nedozvěděl, kdyby jeho táta nepřinesl noviny, ve kterých se o události psalo. Věrka pak Karlu zasypala otázkami, ale ohromená Karla se nezmohla ani na slovo. Věrka vůbec vnáší téma Jakuba do rodiny Marečkových až nebezpečně často.

Ale nejspíš to tak Jakub chtěl... chtěl mít proti Karle všelijaké zbraně. A Márovi už věci začínají připadat hodně divné...

Zdroj článku:
  • Autorský text