Jo-jo efekt v akci: Jan Řezníček z Ulice před pár lety úspěšně zhubnul. Kila už má zase zpátky

Jo-jo efekt v akci: Jan Řezníček z Ulice před pár lety úspěšně zhubnul. Kila už má zase zpátky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bojovat s nadváhou není jednoduché a každý, komu se to nakonec podaří, zaslouží upřímný obdiv. Někdy se to povede, ale nevydrží to. Podobnou smůlu má i představitel Pavlíka z Ulice. Na podzim 2020 se zbavil padesáti kilogramů, teď ale zase přibral.

Herec hubnul dietami a pohybem

Herec Jan Řezníček se pustil do boje s nadváhou v září 2020 a zpočátku se mu opravdu dařilo. Na první pohled bylo zřejmé, že se mu povedlo zhubnout oněch 50 kilogramů, o nichž se posléze tolik mluvilo. V rozhovoru tenkrát potvrdil, že už jako kluk byl prostorově výraznější, ale jak šel čas, začal si uvědomovat, že pro jeho zdraví a dobrý pocit je zapotřebí s tím něco udělat. Motivace přišla od jeho hereckého kolegy ze seriálu Ulice, představitele Lumíra Nykla. Ano, Václav Svoboda má se shazováním nadváhy vlastní zkušenosti a svého seriálového zetě v tomto smyslu popostrčil správným směrem.

Jan Řezníček proto zamířil za výživovou poradkyní a v Show Jana Krause se poté rozpovídal o pravidelném stravování a lásce k tanci, jehož prostřednictvím se rovněž snažil hýbat a postupně hubnout. 

„Pár lidí mi napsalo zprávu, jak se mi podařilo zhubnout. Místo toho, abych odepisoval všem, napíšu to sem tak nějak v kostce. Od půlky září jsem začal u Hanky Ondrušové. Mám takovou speciální dietu, k Hance chodím pravidelně na konzultace a není to žádné trápení. Je prostě profík,“ pochlubil se na instagramovém profilu poté, co mu přátelé a kolegové pogratulovali k dosaženému úspěchu.

Na Pavlíkovi je vidět, že přibral.
Na Pavlíkovi je vidět, že přibral. | Zdroj: TV Nova

Těžko pozbyl, lehce nabyl

Bohužel, shozené kilogramy mají tu nepříjemnou vlastnost, že se časem postupně zase vracejí na místo činu. Člověk pak musí čelit nežádoucímu jo-jo efektu. Je to rovněž případ Jana Řezníčka, jak si pravděpodobně povšimli také diváci nekonečného seriálu. Na řezníku Pavlu Pelcovi je v nejnovějších epizodách patrné, že se mu vysněnou váhu udržet nepodařilo. Obzvláště to vynikne po boku Anežky Rusevové, která ztvárňuje jeho manželku Vendulu a jíž se před časem rovněž podařilo obdivuhodně zhubnout. Ani ona nebyla se svou hmotností a ustavičnými narážkami okolí spokojená a zatím se jí daří proti tomu všemu účinně bojovat.

Jan Řezníček se naproti tomu vrátil k původní váze, ale těžkou hlavu si z toho nedělá. „Jednou máte víc, pak zas míň. K hubnutí to patří, že se váha mění. A jestli náhodou zase přiberu, co už nadělám,“ pronesl s pokrčením ramenou a zřejmě i s vědomím, že se to v budoucnu znovu obrátí k lepšímu. Teď už koneckonců zná nejrůznější triky a osvědčené způsoby, jak zhubnout. Co se mu povedlo jednou, může se určitě povést podruhé.

Jen kostymérky si to budou muset nějak ohlídat. V divadle mu jeho plandavé kostýmy přešívaly poté, co zhubnul. Jak to asi budou řešit teď, když opět přibral? Snad mají v rukávech schovaná nějaká esa.

Zdroje článku: