Láska na první pohled: Proč jsou diváci v mnoha zemích nadšení novou romantickou komedií na Netflixu

Láska na první pohled: Proč jsou diváci v mnoha zemích nadšení novou romantickou komedií na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Romantická komedie Láska na první pohled od Netflixu se od svého vydání v polovině září stále drží mezi nejoblíbenějšími filmy na platformě. Film režíruje Vanessa Caswill a je adaptací románu autorky Jennifer E. Smithové z roku 2011 s názvem Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled.

Film s Haley Lu Richardson a Benem Hardym v hlavních rolích jako Hadley Sullivan a Oliver Jones vypráví příběh o lásce, osudu a překonávání životních výzev. Přestože televizní publikum vždy tíhlo k odlehčenému žánru romantických komedií, úspěch komedie překvapil i tvůrce. Co přesně přineslo filmu jeho popularitu v celé řadě zemí i kultur?

Milý příběh, který dokáže potěšit

Dobře postavený děj filmu je jedním z důvodů, proč jsou diváci nadšení z Lásky na první pohled. Mnoho filmů v žánru romantických komedií má stejnou šablonu, kdy se chlapec seznámí s dívkou, potom je něco rozdělí, například bývalý přítel, nedorozumění, rodiče atd. Na konci však opět najdou ztracenou lásku.

Láska na první pohled přidala i problémy ze skutečného života, které se mohou přihodit každému. Navzdory tomu, že se příběh soustředí na Hadley a Olivera, významně se zaměřuje také na osobní problémy, kterými ti dva procházejí.

Hadley se snaží pochopit a smířit se se svým otcem, který se poté, co se přestěhoval do Londýna za učitelskou prací, odloučil od Hadleyiny matky. Její otec se nyní žení se ženou, kterou Hadley nikdy nepoznala, a ona má jít na svatbě za družičku.

Ben Hardy, Haley Lu Richardson
Ben Hardy, Haley Lu Richardson | Zdroj: Sam Aronov, SD Mack / Shutterstock

Oliver se na druhou stranu snaží vyrovnat s tím, že jeho maminka, jíž byla diagnostikována rakovina, odmítá léčbu. Místo toho se totiž rozhodla žít svůj život naplno v omezeném čase, který jí zbývá. Láska na první pohled vypráví nejen příběh lásky dvou mladých lidí, ale je i o lásce rodičovské a sourozenecké a také o soucitu.

Je lepší mít dobrou věc a přijít o ni, nebo ji nikdy nemít?,

říká Hadley svému otci

Oliver zjistí, že ne všechno v životě je statistika. Život je skutečný a přináší i věci jako je rakovina a smrt, které nikdo nechce. Navzdory tomu, že se Oliver snaží vypořádat s nemocí své matky, musí se naučí chápat a přijmout její rozhodnutí žít tak, jak se rozhodla. Hadley a Oliver po celou dobu také pracují na tom, aby si rozuměli, byli tu jeden pro druhého v těžkých časech a pracovali na svém vztahu.

Trefné obsazení

Postavy ve filmu jsou dalším důvodem, proč film uspěl. Každá postava má své vlastní roztomile svérázné vlastnosti, které diváky pobaví. Hlavní dvojice se od sebe tak liší, ale dokonale se k sobě hodí. Vždy trochu chaotická Hadley se svým neustále vybitým telefonem se stává ideální partnerkou pro dobře připraveného Olivera, který žije svůj život podle přesných dat a statistik. 

Nečekaně unikátním prvkem filmu se stává i Tessa Jones, Oliverova matka, která má svůj památník. Koneckonců, je lepší slyšet dobré věci, které o vás lidé říkají, když jste stále naživu, než když jste už mrtvý.

Působivý soundtrack

Film má také působivý soundtrack. Soundtrack zajišťuje, že publikum cítí emoce a pocity ze scény a vcítí se do postav na obrazovce. Film obsahuje coververze populárních písní jako I Wanna Dance With Somebody od Whitney Houston a Honey Honey od ABBA.

Dobře nadávkované emoce

Navzdory tomu, že se film potýká se skutečnými a vážnými problémy, včetně rozvodu a rakoviny, nikdy nezabloudí příliš hluboko do smutku. Místo toho dosahuje dokonalé rovnováhy mezi zdůrazňováním závažnosti osobních problémů a důležitostí lásky a porozumění při překonávání životních překážek.

Zdroje článku: