KVÍZ: Kultovní vánoční film Sám doma na Vánoce přichází do našich domovů

KVÍZ: Kultovní vánoční film Sám doma na Vánoce přichází do našich domovů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal malého Macaulay Culkina v roli Kevina McCallistera, malého, nebojácného kluka, který se dokáže postavit i hrůzostrašným zlodějům. Pamatujete si ještě na tento příběh? Tak si zkuste náš kvíz plný otázek.

Rodina McCallisterova navštěvuje české domácnosti každé Vánoce

Buzz, Peter a Kate McCallisterovi či Linnie a Jeff. To je jenom základní výčet postav z oblíbeného komediálního filmu Sám doma. Ten byl natočen v roce 1990. Tehdy osmiletý Kevin se musel pustit do boje s Marvem a Harrym. Povedlo se mu to? Asi každý z nás si pamatuje, že ano.

I v kultovních snímcích se čas od času objeví nějaká chybka

Film vznikl před více než 30 lety. Kromě zajímavých nápadů je také plný chyb. Pojďme si některé z nich připomenout. Kevin bydlí v obrovském domě, kde ho jeho rodina zapomněla. Možná je to ale také kouzelný dům. V jednom ze záběrů za sebou Kevin pouze zabouchne dveře a běží do jednoho z pokojů. O pár minut později ale policista bere za kliku a dveře jsou zavřené. Zázrak, nebo chyba filmařů?

A co třeba mizející sníh přede dveřmi domu? V jednom záběru je ho kupa, v záběru následujícím již po něm ale není ani památky. Stejně tak mizí a opět se vrací také sýrová pizza. Tu Kevin přímo zbožňuje. Ví to ale i jeho bratr, který si ji chce nechat pouze pro sebe. Velký kus pizzy si tak nacpe do pusy. Jaké je ale překvapní, když má v dalším záběru pizzu pouze rozjedenou a zbytek drží ve své ruce?

Nikdo není neomylný. Ani filmaři filmu Sám doma. I přes malé chybičky je to ale již 30 let velmi oblíbený vánoční film, a to nejen v České republice.

 

Zdroje článku: