Jak dobře znáte díl Studna? Případ majora Zemana, který zaskočil veřejnost

Jak dobře znáte díl Studna? Případ majora Zemana, který zaskočil veřejnost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Díl Studna byl natočen podle skutečné události, která se udála v roce 1968. Vrah Brůna zabil sekerou vlastní manželku a poté donutil vlastního syna skočit do studny. Z případu mrazí dodnes…

Případy majora Zemana byly z velké většiny založeny na skutečných případech. Studna vypráví o tragické události, která se stala v rámci jedné rodiny. I tento případ je založený na skutečném případu, který se odehrál ve vesnici Vonoklasy nedaleko od Prahy. Ve skutečnosti byl případ uzavřen až podezřele rychle, což dodnes vyvolává otázky nad tím, jestli byl dopaden skutečný vrah. Zeman, který řeší tento dávno uzavřený případ, naráží na hradbu mlčení ze strany místních lidí.

Podle vyšetřování byl vrahem otec Brůna, který zabil svou manželku sekerou, zapálil dům a syna donutil podříznout všechny stromky na zahradě a skočit do studny. To všechno ze strachu o zlato, do kterého investoval v obavě, že padne měna. Otec se rozhodl, že po nich nesmí nic zůstat. Chtěl zabít i sebe, tak skočil za synem do studny. Syn ale nehodlal zemřít. Otce ve studni přemohl a vylezl z ní ven. Utekl ke strýci do vedlejší vsi. Ten si vymyslel příběh o neznámém vrahovi. Ověřte si, co všechno si z případu pamatujete vy.

I když byly téměř všechny případy majora Zemana inspirovány skutečnými událostmi, právě Studna se do diváckých pamětí zapsala asi nejlépe. Tento kontroverzní případ totiž otevřel debatu o tom, zda se všechno skutečně odehrálo tak, jak nám filmaři předložili. Dodnes můžete najít spoustu článků o tom, jak se případ liší od skutečné události. Spekuluje se také o tom, co mělo zůstat veřejnosti skryto.

Zdroje článku: