Denisa Barešová z Kukaček bydlí sama v malém bytě a zápolí s panickými atakami

Denisa Barešová z Kukaček bydlí sama v malém bytě a zápolí s panickými atakami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Denisa Barešová, známá mj. ze seriálu Kukačky, si poprvé od školy užívá bydlení ve vlastním. V jejím bytečku to vypadá jako ve venkovské chaloupce a vzduchem se vznáší vůně čerstvě upečených dobrot. Pečení je pro ni jistou formou terapie. Herečka už nějakou dobu bojuje s depresemi.

Malým bytem se line vůně koláčů

Denisa Barešová bydlí v Praze na Vinohradech v útulném bytečku, který má jen sama pro sebe. Protože se o něj nemusí dělit se spolubydlícími, může si ho zařídit podle vlastních představ. A Denisa má ráda, když jsou věci nejenom kvalitní, ale i praktické. „Nedokážu mít v bytě něco, co je sice na pohled hezké, ale k ničemu to neslouží. Líbí se mi, když už mají věci něco za sebou. Mám k nim pak úplně jiný vztah než k novému vybavení,“ řekla v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Sedmadvacetiletá herečka, kterou diváci znají nejen ze seriálů Chlap (2022) a Kukačky (2021–2023), ale také z thrilleru Promlčeno (2022) nebo z dramatu Oběť (2022), má v bytě dvě místnosti, v nichž to vypadá jako někde na chalupě. Rustikální jídelní stůl, květinové věnce, opotřebovaná kredenc a často také lákavá vůně nějakého upečeného koláče. S pečením začala ve čtrnácti letech a dodnes ho vnímá jako příjemnou zábavu a možnost odpočinout si od stresu. Kromě toho ve volném čase ráda čte, poslouchá muziku nebo kouká na filmy. To vše pro ni představuje možnost utéct alespoň na chvíli před pracovním shonem, psychickým tlakem a starostmi.

Marta Dancingerová a Denisa Barešová, TK ke druhé řadě seriálu Kukačky
Marta Dancingerová a Denisa Barešová, TK ke druhé řadě seriálu Kukačky. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Denisa Barešová se potýká s depresemi. Chodí na terapii

Po dokončení studií na DAMU se herečka rozešla s přítelem a upadla do depresí, z nichž se dostávala jen těžko. Zatímco její postavě v Kukačkách pomohla z psychických problémů rodinná podpora, pro ni to bylo těžší. Zkoušela změnit životní styl, dala šanci bylinkám, načež se odhodlala navštívit odborníka. „Chodím dvakrát týdně na psychoterapii a uvidím, co bude dál. Teď se cítím dobře,“ přiznala v rozhovoru na webu Ahaonline.cz.

Musí ale být opatrná, aby si na sebe nenaložila příliš mnoho práce, protože jakmile je jí moc, špatně se jí spí a pak se opět propadne do depresí. Když natáčela druhou řadu Kukaček, pracovala na filmu Její tělo (2023), jenž vznikl podle skutečného příběhu Andrey Absolonové (Natalia Germani), úspěšné sportovkyně, která se po zranění obratle stala známou pornoherečkou. Role v obou projektech byly pro Denisu Barešovou náročné. Cítila tak velkou zodpovědnost, že ji ze spaní budily panické ataky.

„Když hodně pracuju a jsem fyzicky vyčerpaná, tak se to okamžitě projeví na psychickém stavu a trvá mi dlouho, než se z toho dostanu,“ připustila v dalším rozhovoru, tentokrát pro marianne.cz. „A to se stalo na přelomu léta a podzimu, kdy jsem točila druhou sérii Kukaček a zároveň celovečerní film s názvem Její tělo… Moje role sice nebyla titulní, ale i tak byla náročná. Toho, abych točila dvě velké věci naráz, jsem se vždycky chtěla vyvarovat. Bohužel shodou různých okolností a špatnou komunikací se to stalo a dopadlo to přesně tak, jak jsem nechtěla. Ale pak jsem si řekla ok, je to tak, jak to je, musím to prostě dát.“