Kino z gauče: Novinky z videotéky Netflixu, HBO MAX a SkyShowtime dávají na výběr z celé řady žánrů

Kino z gauče: Novinky z videotéky Netflixu, HBO MAX a SkyShowtime dávají na výběr z celé řady žánrů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Akční a krimi žánr dnes vládne světu, ale do nabídky jsme zařadili i film o hudební legendě a také příběh jednoho superhrdiny, který je rychlý jako blesk, nebo sentimentální příběh o hodně zvláštním životě jedné neobyčejné dívky.

Netflix

Tělo v ohni

Španělská kriminální minisérie startuje v pátek 8. září a má všechny předpoklady k tomu, aby u diváků uspěla. Netflix umí kriminální příběhy, obzvláště ty natočené podle skutečných událostí, velice dobře zpracovat. Navíc, ve Španělsku se dokonce osoby, které byly namočené v reálných událostech, s Netflixem soudily a žádaly zákaz vysílání. To ještě více zatraktivnilo celý příběh.

Určitě skvělou volbou je i obsazení čtyřiatřicetileté Úrsuly Corberó, která se doslova před noc stala slavnou díky roli impulzivní lupičky Tokio v seriálu Papírový dům. Za roli dostala dokonce v roce 2018 ocenění za nejlepší španělskou seriálovou herečku. Další zajímavé nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Osmidílná série o vraždě policisty, která odkryje mnohá tajemství, má vše, co by měl atraktivní seriál nabídnout. Divák se dočká žárlivosti, podvodu, zrady, násilí i sexu.

Milé dítě

Německá šestidílná minisérie startuje 7. září. Námět vznikl podle stejnojmenného románu od Romy Hausmann. V hlavní roli se objeví Kim Riedle, kterou jste mohli vidět v epizodních rolích v seriálu Místo činu.

Tady hraje Lenu, která žije se dvěma dětmi v naprosté izolaci. Jí a spí v přesně stanovené časy. Kdykoli on přijde, postaví se do řady a poslouchají jeho příkazy. Dokud se jednoho dne Leně nepodaří utéct. Po srážce s autem je i s dcerou hospitalizována. Ještě ten večer přijdou její rodiče, kteří ji 13 let pohřešují, a svět se dozví, jaké utrpení si musela prožít.

HBO Max

Flash

Americký akční film provázelo tolik nepříjemností, že je až s podivem, že se nakonec opravdu natočil.

Flash měl v původních plánech vyjít již v roce 2018. Jenže neúspěch filmové Ligy Spravedlnosti projekt odsunul na neurčito. Když už to vypadalo, že by se přece jen mohlo začít plánovat, přišla pandemie. Po ní se děly velké změny ve vedení Warner Bros.

Ale i filmové zázraky se dějí, a tak se v dubnu 2021 v Londýně začalo točit. Původně byl film určený jen pro streamovací platformu, ale nakonec šel v červnu letošního roku i do kin.

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o tomto superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. Flash je člen Ligy Spravedlnosti, která je ve světě již zaběhlou značkou a pomáhá lidstvu před všemožnými hrozbami. Jeho mentorem je životem znavený Bruce Wayne v podání Bena Afflecka.

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Americký snímek je oslavou jedinečné a nezapomenutelné Whitney Houston. Od mladé gospelové sboristky z New Jersey až po jednu z nejprodávanějších a nejoceňovanějších umělkyň všech dob – taková je inspirativní, dojemná a emocionální cesta životem a kariérou Whitney Houston. Tu si diváci mohou vychutnat zároveň s velkolepými vystoupeními a soundtrackem nejoblíbenějších hitů této hudební ikony.

Kde zpívají raci

Úchvatný, tajemný příběh vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, jež byla doposud pohřbená v mokřinách.

Podle stejnojmenné knižní předlohy autorky Delie Owens.

Skyshowtime

Gangs of London

Nově přidaný seriál Velké Británie si u diváků získal respekt. Ve třech sériích nabízí 25 epizod.

Seriál vypráví příběh Londýna, který je zmítán bouřlivými mocenskými boji mezinárodních gangů. Vše se začne hrotit, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny.

Ultranásilná gangsterská sága ze současného Londýna je plná akčních scén. Diváci oceňují temný, zamotaný a napínavý příběh s dobrými postavami a herci a neskutečně intenzivní, brutální a krvavé události. Lidé umírají po desítkách, krev stříká na všechny strany a pořád.

Čtyři bratři

Starší akční americký film potěší hlavně fanoušky Marka Wahlberga.

Film Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty na čas rozdělily. Tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma, aby se usadil.

Tragická událost je zase spojí dohromady. Jejich máma se stane při běžném nákupu obětí loupežného přepadení a její život ukončí střelba z pistole. Bobby, Angel a Jack se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem, svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst. Ospalé předměstí tím promění v peklo.

Film je plný akčních scén a nečekaných zvratů a čtyři nevlastní sourozenci překvapivě zjistí, že jejich pouto je mnohem silnější, než si mysleli. Sourozenecká láska nemusí být nutně spojená s genetikou.

Zdroje článku: