Jedí pouze rostlinně – o těchto celebritách jste netušili, že jsou „kytkožrouti“. Mrkněte na důvody, proč to dělají

Jedí pouze rostlinně – o těchto celebritách jste netušili, že jsou „kytkožrouti“. Mrkněte na důvody, proč to dělají
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro někoho je veganství jeden z běžných způsobů stravování, jiný ho považuje za extrémní dietu. Vegan totiž nejí nic živočišného původu – tedy žádné maso, mléko, nebo vajíčka. Které z celebrit podlehly tomuto životnímu stylu a proč?

Důvodů, proč se vzdát živočišných potravin je mnoho. Někteří to dělají jednoduše proto, že jsou přesvědčeni, že hospodářská zvířata v moderním živočišném průmyslu velmi trpí. Jiní se k této formě stravy uchylují spíše proto, že jsou přesvědčeni, že je zdravější, prodlužuje život nebo třeba zvyšuje sportovní výkonnost a předchází civilizačním chorobám. A další volí tuto variantu z ekologických důvodů – rostlinná produkce totiž planetu nezatěžuje tolik, jako živočišná výroba.
Ať už jsou důvody jakékoliv, v průběhu let obliba této stravy strmě stoupá. Není problém narazit na restauraci podávající veganskou stravu i v menším městě a suroviny se dají koupit i v běžném supermarketu. Které z celebrit podlehly tomuhle trendu?

Benedict Cumberbatch

Tohohle charismatického herce, známého hlavně ze série Sherlock nebo z marveláckého Doctora Strangea, by chtěla mít doma nejedna z žen. A nejspíš by žádné z nich vůbec nevadilo, že by mu musela podávat pouze rostlinnou stravu. Herec uvádí, že je veganem mimo jiné proto, že díky této stravě je stále ve formě a může naplno natáčet. Organizací PETA, která veganství podporuje, byl vyhlášen za nejkrásnějšího vegana roku 2018. A není se čemu divit, Benedict je opravdu fešák.

Mayim Bialik

Proslula hlavně rolí Amy, neurobioložky z Big Bang Theory. Sama taktéž vystudovala neurobiologii a možná i to je důvod, proč nejí maso. Má prostě ráda zvířata. Dokonce vydala veganskou kuchařku, protože chce ukázat lidem, že způsob stravování s nadmírou živočišných produktů není správný.

Paul McCartney

Slavní Brouci experimentovali s mnoha myšlenkovými směry a jednu dobu byli vegetariány či vegany údajně všichni členové kapely. Paul se této myšlenky nevzdal, veganem je stále a za práva zvířat neúnavně bojuje. Jeho manželka Linda s ním tuto myšlenku sdílí a pod značkou Linda McCartney lze zakoupit spoustu bezmasých produktů – falešné „kuřecí“, klobásky na grilování, nebo pořádný flák „nemasa“ do čtvrtlibráku, oblíbeného burgeru. Společně propagují bezmasé pondělky, které mají snížit spotřebu masa i u těch, kteří se ho úplně vzdát nechtějí.

Jessica Chastain

I tahle krásná zrzka jede pouze v rostlinách. Přitom sama říká, že vegankou vlastně nikdy být nechtěla, ale pouze poslouchala své tělo a sledovala, co mu dělá dobře. A ukázalo se, že je to právě veganství. Vegankou je 12 let a od té doby má krásnější pleť, ale hlavně mnohem více energie.

Miley Cyrus

Kdo by to do téhle rebelky řekl? Její instagram je plný postů o veganství a o tom, jak je důležité respektovat zvířata. Její intenzivní snahy bojovat za práva zvířat si všimla i PETA a vyhlásila jí supervegankou.

Joaquin Phoenix

V roce 2019 zazářil ve filmu Joker, kde hrál tak trošku padoucha, ale tak trošku vlastně nešťastného osamělého chudáka zmítaného okolnostmi. Vegetariánem je v podstatě celý život, maso nejí už od tří let. Tehdy jel s rodiči na výlet k jezeru a byl zděšený, když viděl, jak se chytá a zabíjí ryba. Ptal se matky, proč mu neřekla, kde se maso bere. Ta byla v rozpacích a nevěděla, co mu říct. Od tohoto traumatizujícího zážitku Joaquin maso odmítá.