Jak dnes vypadají herci z české pohádky? Lotrando zešedivěl a ulovil krásnou babu, Zubejda vypadá stále jako princezna

Jak dnes vypadají herci z české pohádky? Lotrando zešedivěl a ulovil krásnou babu, Zubejda vypadá stále jako princezna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lotrando a Zubejda je oblíbená pohádka mnoha českých diváků. Byla natočena v roce 1996, nejde o žádnou novinku, ale své místo si v televizním programu najde i dnes po tolika letech. Co dnes dělají její představitelé?

Pohádka Lotrando a Zubejda byla začátkem pro Barboru Seidlovou i Jiřího Stracha

Pohádka pojednává o strašlivém loupežníkovi Lotrandovi, který by chtěl, aby jeho syn šel v jeho šlépějích. Mladý Lotrando se vyučí v klášteře, a když jeho otec umírá, slíbí mu, že se stane také loupežníkem. Osud tomu ale chtěl jinak, a Lotrando se s pomocí dřevorubce jménem Drnec naučí poctivé práci. Pohádka končí šťastně a sám Lotrando se dokonce zamiluje. V pohádce si zahrálo několik slavných tváří. Například Jiří Strach, Pavel Zedníček, Barbora Seidlová, Marián Labuda a další.

Čtěte také: Zajímavosti z natáčení české pohádky Anděl Páně, o kterých jste neměli ani zdání

Jiří Strach má titul nejhodnějšího režiséra

Jiří Strach si zde zahrál mladého Lotranda. V té době mu bylo 23 let. Dnes je Jiří uznávaným režisérem. Mezi jeho tvorbu patří Anděl Páně, Vrásky z lásky, Svatojánský věneček nebo Tři životy. Zajímavostí je, že oblíbeným místem pro natáčení je Šumava, kde vznikala jak pohádka Anděl Páně, tak i Vrásky z lásky. Tomuto skvělému režisérovi bylo na konci září 47 let a ve své tvorbě stále pokračuje. Jako režisér je jeden z nejhodnějších.

Čtěte také: Nejzoufalejší pohádky aneb co letos na Vánoce vidět určitě nechcete

Barbora Seidlová si naposledy zahrála ve filmu Havel

Barbora je česká herečka, která je, co se filmů týče, velmi vytížená. První film, kde si zahrála, byl právě Lotrando a Zubejda, kdy jí bylo neskutečných 15 let. Během své kariéry se stáhla do ústraní, v současné době ale opět natáčí. Ač je možná k nepoznání, nyní účinkuje v seriálu Ulice, jako matka Jany. Kromě Ulice si našla své příznivce také v seriálu Ohnivý kuře. V letošním roce byl uveden film Havel, kde ztvárnila milenku Václava Havla. V jejím věku 39 let jí to neskutečně sluší, zraje jako víno a bezpochyby je také snem mnoha mužů.

Čtěte také: Filmové chyby v nejoblíbenějších českých pohádkách aneb i mistr tesař se někdy utne