Když není dost herců, zahraje si jeden hned dvě role aneb tito herci si zahráli v jednom filmu dvojroli

Když není dost herců, zahraje si jeden hned dvě role aneb tito herci si zahráli v jednom filmu dvojroli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není vzácností, aby byl některý z herců ve filmu i třeba režisér, producent nebo autor scénáře. Jenže někteří jsou až takovými workoholiky, že si v jednom filmu zahrají dvě nebo ještě více rolí. Eddie Murphy je například nejznámější multi herec, ale není jediným.

Jean-Paul Belmondo ve filmu „Zvíře“

Belmondo je filmový miláček, a tak není překvapením, že jeden z nejoblíbenějších filmů v Česku je snímek „Zvíře“. Zde hraje francouzský machr zajímavou dvojroli, a to na jedné straně nebojácného kaskadéra milující riziko, a na druhé straně zženštilého herce Bruna Ferrariho. Podle fanoušků v tomto filmu „belmonduje“ Belmondo tak skvěle jako nikde jinde.

Dick Van Dyke ve filmu „Mary Poppins“

Možná jste si toho ani nevšimli, když jste jako děti poprvé sledovali magickou chůvičku Mary Poppins, ale Dick Van Dyke nehraje jen Berta, vesele zpívajícího kominíka s uhrančivým cockneyovským přízvukem, ale taktéž pana Dawese staršího, starého ředitele banky, kde pan Banks pracuje.

Film v titulkách kreativně zabudoval toto cameo ve vlastním filmu, u role ředitele je totiž napsáno jméno „Navckid Keyd“, tedy anagram Dicka Van Dyka.

Zdroj: Autor: Everett Collection / Shutterstock      Michael J. Fox s přítelkyní

Michael J. Fox ve filmu „Zpět do budoucnosti 2“

Protože Michael J. Fox nechtěl hrát pouze svou ikonickou postavu Martyho McFlyho, v pokračování snímku si zahrál také svého budoucího syna Martyho mladšího a dceru Marlene. Tyto tři postavy na sebe ve stejné scéně reagovaly, což se vyřešilo velmi složitým stylem natáčení a speciální sekvencí, která byla umožněna novou technologií.

Protože Michael J. Fox nechtěl hrát pouze svou ikonickou postavu Martyho McFlyho, v pokračování snímku si zahrál také svého budoucího syna Martyho mladšího a dceru Marlene.

Hank Azaria ve filmu „Noc v muzeu 2“

Hank Azaria je jedním z herců, kterému byste mohli dát jakoukoliv roli ve filmu, a on by dokázal každou zahrát jinak. V Americe je hlavně známý jako dabér hned několika postav v Simpsonech, a i proto hraje ve druhém pokračování filmu „Noc v muzeu“ tři role. Kromě hraní darebného faraona Kahmunrah, propůjčil svůj hlas a své pohyby Myslitelovi a soše Abrahama Lincolna.

Alec Guiness ve filmu „Šlechetné srdce a šlechtické koruny“

Alec Guiness by mohl být zapsán do Guinessovy knihy, když se podíváme, co dokázal pro tuto komedii. Zahrál si tam jen osm rolí, a to celý šlechtický rod Ascoyne: Vejvodu, Bankéře, Kněze, Generála, Admirála, Mladého Ascoyna, Mladého Henryho, a dokonce Lady Agátu.

Guinnessovi byly původně nabídnuty jen čtyři postavy, ale jak uvádí web newsweek.com, řekl: „Četl jsem scénář na pláži ve Francii, a při tom jsem se zhroutil smíchem hned na první stránce. Šel jsem rovnou zpátky do hotelu a poslal telegram: Proč čtyři postavy? Nemohu zahrát hned všech osm? “

 

Zdroj: