Pro všechny romantické duše Netflix přináší nový španělský seriál Kuchařka z Castamaru

Pro všechny romantické duše Netflix přináší nový španělský seriál Kuchařka z Castamaru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přinášíme vám jako první pozvání ke sledování dobového seriálu, který je dalším z povedených seriálů, které poslední dobou přichází ze Španělska. A stejně jako americký seriál Bridgertonovi, i v této dvanáctidílné sérii je obsaženo vše, co od romantiky zasazené do doby dávno minulé, lze očekávat.

Seriál vznikl podle stejnojmenného románu Fernanda J. Múñeze a zavede vás do španělského Madridu roku 1720.

Clara Belmonte je křehká dívka s tajemnou a bolestivou minulostí a po rodinné tragédii, kdy, jak se domnívá, přišla o otce a o rodinné zázemí, si léčí duši u mnichů. Z kláštera však musí jednoho dne ve spěchu pryč, a to pro mladou ženu není snadné. Poté, co ji odvedli otce na popravu, má strach opustit zdi domu a pohybovat se ve venkovním prostoru. Jeden z mnichů ji zařídí práci v kuchyni u vévody z Castamaru. Tam dívka přijde jako pomocná síla, ale díky velice dobrým kuchařským znalostem se z ní brzy stane kuchařka, která se stará o plné žaludky urozené rodiny a všech jejich hostů.

Ve šlechtickém sídle žije vévoda Diego se svojí matkou a nevlastním bratrem, kterého se vévodkyně v minulosti ujala a vychovala ho s Diegem, jako sourozence. Diego už je přes dva roky plný smutku, protože ztratil milovanou ženu zrovna v okamžiku, kdy mu oznámila, že bude otcem. Všichni z jeho okolí se ho snaží rozptýlit a jeho matka by se už ráda dočkala potomků rodu. Proto vévodkyně spolu s e svým známým, markýzem de Soto, spřádají tajné plány, jak vévodu oženit. Na panství přijede na pozvání mladá Amélie, která měla komplikované životní období plné dluhů. Ty za ni markýz srovná a bude po ní chtít, aby se přičinila o získání přízně ztrápeného Diega. Ale možná za jednáním markýze je i něco jiného než nezištná pomoc vévodkyni.

Aby měl děj pořádnou zápletku, markýz de Soto je pořádný záletník a než stihne nebohá Amélie splnit své poslání, stráví pár vášnivých nocí s markýzem a jejich tajný románek nezůstane bez následků. Amélie touží po markýzovi, ten se jí ale vysměje a připomene jí, jaké je její poslání v Castamaru. A vzhledem k situaci si musí mladá žena pospíšit.

Nebude to mít snadné a musí použít lest. Diego nemá na námluvy ani pomyšlení, a i kdyby změnil názor, něco ho přitahuje k mladé kuchařce, která si jeho zájmu všimla, ale také si uvědomuje propastný rozdíl ve společenském postavení, který mezi ní a vévodou je.

Bude mladým lidem láska dopřána, nebo se nechá vévoda obelhat od nevinně vypadající Amélie, po jejimž boku se jednoho rána probudí, aniž by si pamatoval, co se v noci událo?

Herecké obsazení

Roli Clary si zahrála Michelle Jenner Hussun (34 let), jedna z nejpohlednějších a nejpopulárnějších španělských hereček současnosti. Rodačka z Barcelony je uznávanou filmovou, seriálovou a divadelní herečkou a po matce je napůl Francouzka. Michelle je také známou dabérkou a propůjčila svůj hlas například Hermioně z Harryho Pottera. Byla také vzorem pro vytvoření postavičky v počítačové hře.

Vévodu Diega hraje Roberto Enríquez (53 let), který patří ve Španělsku k hereckým hvězdám s řadou ocenění. Svůdného markýze de Soto hraje další šarmantní Španěl Hugo Silva (44 let).

Zdroj: