Olda Farský z Ulice teď v Zoo učí matematiku

Olda Farský z Ulice teď v Zoo učí matematiku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici začínal Ondřej Pavelka coby vášnivý milovník žen, jenž svou manželku Jitku dlouho a bez výčitek podváděl. Později se polepšil a jako vzorného manžela ho nyní můžeme vídat i v jeho nové roli v seriálu Zoo, kde stojí věrně po boku paní ředitelky.

Kdysi playboy, dnes vzorný manžel

Ondřej Pavelka si v Ulici zahrál Oldu Farského, jenž zejména ze začátku platil za nenapravitelného sukničkáře. Svou manželku neustále s někým podváděl a z jedné z jeho nevěr dokonce vzešel syn Jakub, o němž dlouho ani nevěděl.

Sekat latinu začal až po ztrátě novorozeného syna Jeníčka, kdy se stal své ženě Jitce oporou. Na nějaký čas mezi ně vstoupil psychopat Kukačka, jenž Jitce zamotal hlavu a později ji ohrožoval nožem. Právě tento hrozivý zážitek však přispěl k tomu, že se Jitka s Oldou opět sblížili.

Když později Jitka potřebovala transplantaci ledviny, byl to právě on, kdo jí věnoval svou, zatímco starší dcera Lída odmítla a mladší Monika se pro transplantaci nehodila. Od té doby zůstali už Jitka a Olda spolu bez výraznějších problémů, radují se z vnučky a vedou spokojený život, ačkoli Olda už v Ulici vlastně nevystupuje. Jitka se o něm jen občas zmíní, většinou mezi řečí během práce v salonu.

Profesor matematiky, jenž stojí za svou ženou

Veronika Freimanová jako Marie Roklová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zatímco v Ulici se otáčel za každou sukní, v seriálu Zoo ztvárňuje Ondřej Pavelka profesora matematiky Karla Rokla, oddaného manžela Marie Roklové, ředitelky zoologické zahrady. Marie je nucena čelit neustálým intrikám a podvodům ze strany náměstka Lubora Brázdy, jenž si brousí zuby na její pozici.

Znavená dáma tak velmi oceňuje, když může po náročném dni přijít domů za svým stoicky klidným a rozumným Karlem, který ji podporuje a dodává jí potřebné odhodlání. Jednou jí dokonce vytáhl trn z paty, když proti své vůli upustil od morálních zásad a zlepšil jednomu studentovi známku, aby tak přiměl jeho otce k pomoci, bez níž by se Marie neobešla.

Musela by místo toho vzít zavděk nabídkou Lubora Brázdy a zůstat mu zavázána, což nikdy není dobrý nápad. Karel Rokl funguje také jako smírčí soudce mezi Marií a jejich synem Vojtou, jenž mámě nedokáže odpustit, že ho před lety dala do léčebny drogově závislých. Jak máma, tak syn jsou paličatí a nemohou se na ničem shodnout. Právě Karel a také jejich druhý syn Marek se pokoušejí vyjednat příměří.

Zdroje článku: