Earl Hindman - herec, který se proslavil tím, že nikdy nebyl vidět

Earl Hindman - herec, který se proslavil tím, že nikdy nebyl vidět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se často díváte na seriály, tak určitě víte, že nevzácně napsali scénáristé do děje postavu, o které se všichni účinkující baví, jenže my jako diváci tuto postavu nikdy nezahlédneme.

Mezi takové případy "neviditelných" seriálových postav patří chytrý a soucitný soused Tima Taylora v seriálu „Kutil Tim“ s jednoznačně jedinečným jménem Wilson Wilson Jr.

Kdo je Wilson?

Od roku 1991 až po rok 1999 se natáčel světově známý a oblíbený seriál „Kutil Tim“, kde se bavíme s profesionálním hobby kutilem a moderátorem vlastního televizního pořadu Timem Taylorem a jeho rodinkou, která se musí každý den vypořádat s různými každodenními problémy a Timovou neuvěřitelnou nešikovností. Mentální a přátelskou pomoc dostává rodinka od souseda Wilsona, který je velice moudrým a inteligentním člověkem, jemž procestoval celý svět a několik kultur, ze kterých si přivezl domů někdy více a někdy méně známé koníčky.

Čtěte také: Tipněte si, proč tvůrci seriálu Kutil Tim po celou dobu schovávali moudrého souseda Wilsona za plotem. Důvod je prostý

Zajímavostí ale u něj bylo, že i když se objevil ve skoro každém díle, nikdy nebyl vidět celý, především jeho obličej nepatřil mezi často vídanou část Wilsona. Takzvaný running gag byl to, že se spodní část jeho obličeje nikdy neukázala do kamery. Většinou použili producenti na zahalení Wilsonovy pusy obyčejný plot rozdělující obě zahrady sousedů. Postupem času museli být tvůrci více a více kreativní. Začalo se experimentovat s objekty v baráku, někdy se Wilson schoval za kytky, za hrnec s jídlem, za lampu nebo třeba za barel oleje. Specialitkou byla epizoda, kde jsme pro změnu zahlédli spodní část obličeje, přičemž ale horní část byla schovaná v sádře.

Earl Hindman, představitel Wilsona, sám o své roli řekl, že byl každým dnem překvapený, jakým kreativním způsobem se jeho obličej tentokrát schová, a že se musela často některá ze scén natočit několikrát, než všechny úhly seděly a než doopravdy nebyl vidět celý obličej.

Čtěte také: Záhadná postava, která se celý seriál schovávala za plotem. Jak ve skutečnosti vypadá soused Wilson z Kutila Tima?

Tradicí při takových seriálech je finální poklon u diváků. Ale i tam vyšel Wilson vždy s malým kusem plotu na tyči před obličejem.

Poslední díl

Osvobození přišlo až v úplně poslední epizodě. Sice se nám neukázal celý v samotném díle, ale na poslední potlesk konečně odložil malý kus plotu a my všichni před obrazovkou a živě u natáčení sedící diváci se mohli poprvé za dlouhých 9 let podívat do obličeje nejoblíbenějšího souseda televizní historie. 

Čtěte také: Tim Allen prostě nestárne. Změnil se vůbec představitel Kutila Tima 30 let od natáčení?

Earl Hindman zemřel roku 2003 na rakovinu, ponechal nám ale skvělé vzpomínky na vždy schovaného kamaráda ze sousedství.