V dnešní Ulici si odkopnutý Jakub bude vylévat srdíčko. Co píše v tajemném dopise na rozloučenou?

V dnešní Ulici si odkopnutý Jakub bude vylévat srdíčko. Co píše v tajemném dopise na rozloučenou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Natěšený prvňáček Lexík vyráží do školy sám, aby nepřišel pozdě, a málem přivodí infarkt celé rodině. Jakub se přijde omluvit za včerejšek, ale neudrží se a vystartuje po Karle. Dokáže si s ním zkušená policistka poradit? Jak zareaguje, až se jí dostane do rukou jeho srdceryvný dopis na rozloučenou?

Lexík se vydá do školy úplně sám

U Nyklů nastane ráno velké pozdvižení! Lexík totiž vyrazí do školy sám – a s pořádným předstihem, aby náhodou nezmeškal. Osaměle sedícího před ještě zamčenou budovou ho najde profesor Kalina, který s chlapečkem naváže řeč nejen o oddílu Drozdů.

Mojmír odemkne a vyzve Lexíka, aby s ním šel počkat dovnitř, ale klučík namítne, že přece nemůže nikam chodit s cizím člověkem. Když se jeden druhému důstojně představí, problém bude vyřešen. Později se do školy přiřítí vystrašení Lumír, Vilma a Ingrid a s úlevou Mojmírovi poděkují, že jim kluka pohlídal. Jindy poměrně přísný profesor se tentokrát nezlobí. Lexík je podle něj chytrý hoch.

Tohle by se Světlaně nelíbilo!

Všichni malému prvňáčkovi kladou na srdce, aby už nikdy sám neodcházel z domu. Obzvlášť Vilma si o něj dělá starost, vždyť se mu mohlo něco stát! Příště ať nejprve vzbudí Lumíra, než se vydá na výpravu. No jo, ale to by Lumír musel být napřed doma!

Vilma se tak od Lexíka dozví, že jeho táta vlastně přespal u Kateřiny. Šíleně ji naštve, že dal přednost milence před vlastním synem, jenž ho noc před prvním školním dnem evidentně potřeboval. Lexíkovi přitom Lumír zalže a prohlásí, že mu byl brzy ráno kupovat kornout do školy. Takhle tomu chlapci lhát, a navíc přímo u fotky Světlany! Že se nestydíš, Lumíre!

Dopis na rozloučenou od Jakuba

Jakub se přijde Márovi omluvit za své nemožné včerejší chování. Po tom, jak se opil, má naprosté okno a nevzpomíná si, co všechno napovídal. Mára to naštěstí bere s klidem. Nemá ostatně čas se tím zabývat, je zrovna na odchodu, když se Karla odněkud vrací.

Ostražitá policistka a zamilovaný scenárista se tak v bytě ocitnou sami a Jakub nastalé situace využije. Začne se po Karle sápat jako nějaký psychopat a neustále opakuje, že k sobě přeci patří, že si navzájem scházejí a pořád se milují. Zcela ignoruje její výzvy, aby toho nechal, a tak mu Karla zkroutí ruku za zády, zpacifikuje ho a bez váhání vyhodí z bytu. Tím to však rozhodně nekončí!

V závěru dne Jakub pošle Karle znepokojivý dopis na rozloučenou. K čemu se chystá?

Kristýně vadí, že Adam kupuje kávu u Denise

Blanka se nadále připravuje na výlet do Austrálie a ráda by si pro tuto výjimečnou příležitost nechala od Veroniky ušít nové šaty. Adam mezitím kupuje u Denise v krámku kafe. Kolemjdoucí Kristýna ho odtamtud uvidí vycházet a samozřejmě ji naštve, že tam nadále nakupuje a přátelí se s Denisem.

Adam nemá pocit, že by dělal něco špatného. Šel jen tátovi koupit oblíbenou kávu, rozhodně se s Denisem nijak nebratříčkuje. Kristýně stejně asi nejvíc vadí, že pořád neví, co bylo skutečnou příčinou bolestného rozchodu. Začíná si klást otázky, jestli se vůbec měla hlásit na vysokou školu, zda to bylo její upřímné přání nebo se k tomu nechala dotlačit rodiči.

Zdroj článku:
  • autorský text