Dan Turek z Ulice vzbuzuje v divácích rozpaky

Dan Turek z Ulice vzbuzuje v divácích rozpaky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každá postava seriálu Ulice je jiná, každá v Ulici reflektuje určité téma či postoj. Dan Turek vstupuje do Ulice, aby oživil minulost Bedřicha Lišky. Dana hraje Vojtěch Hrabák, který si role podivínů užívá.

Dan Turek z Ulice je pro Bedřicha zlým snem

Seriál Ulice je plná postav. V jeho repertoáru dosud chyběla postava tajemného podivína, a tak ho ztvárnil Vojtěch Hrabák. Mladý a talentovaný herec si v Ulici zahraje Dana Turka a zkomplikuje život především Bedřichovi Liškovi, pro kterého je jako zjevení z minulosti.

Dříve, než se o Danovi rozpovídáme, je potřeba si připomenout minulost Bedřicha Lišky. Ten v seriálu začínal jako propuštěný vězeň, který chce od života druhou šanci. Za co seděl? Za smrt jednoho muže.

Onen muž, kterého Liška zabil, měl syna... ten se po téměř patnácti letech objevuje v Ulici také.

Je to Dan Turek – podivín, který se Liškovi přišel pomstít za smrt svého táty.

Dan Turek z Ulice se v seriálu objevuje náhle na konci roku 2019 spolu se seriálovou Alicí. Obě tyto postavy jsou mířeny na Bedřicha Lišku. Dan Turek je roztěkaný podivín, se kterým není kloudná řeč. Často zapomíná a věci si vykládá po svém. Bedřich Liška za něj cítí zodpovědnost, protože nedopatřením a souhrou špatných událostí zabil jeho tátu. Ač velmi nerad, zaměstnává ho u sebe v dílně. Tímto dává Danovi Turkovi příležitost v Ulici naplno rozvinout svůj potenciál a zalíbit se divákům.

I to jde ale ztuha. Dan Turek v podání Vojtěcha Hrabáka předvádí perfektní výkon a v divácích vzbuzuje rozporuplné pocity. Na začátku příliš nikdo neví, co od roztržitého mladíka čekat. Na Dana Turka však dramatický děj v seriálu teprve čeká.

Ukazuje se, že v dílně to s Danem není tak špatné. Je potřeba jej hlídat, ve skutečnosti je to ale velmi šikovný kluk, který umí vzít za práci. Dan z Ulice se později sbližuje s dcerou Bedřicha a Aničky Liškových s Emou. Ta však na něj nemá trpělivost a dává mu kopačky. Scénáristé Ulice pak Dana svedou dohromady s Alicí, která chodí s Bedřichem.

 

Dan Turek a jeho horká linka v Ulici

Dan Turek Alici miluje a náhodou zjišťuje, že si přivydělává na erotické lince coby Laura. Ve snaze strávit s Alicí více času Dan na linku anonymně opakovaně telefonuje a povídá si s ní. Netrvá dlouho a Alice zjišťuje, že onen podivný mladík na lince je Dan. V souvislosti s tím se Alice s Danem pohádá a také Bedřich se dozvídá, že Alice s linkou neskončila tak, jak slibovala.

Následuje rozchod Alice a Bedřicha, za který Dan cítí zodpovědnost. Později se je pokouší svézt zase dohromady. Vedle Dana se objevuje také Anička, která byla jedna z prvních lidí, kteří Danovi tipovali poruchu pozornosti. Anička Danovi pomáhá i později třeba tím, že mírní Bedřicha, který by Dana nejraději přetrhl.

Zdroje: