Jennifer Aniston z Přátel si zahrála i v pokračování slavného Absolventa

Jennifer Aniston z Přátel si zahrála i v pokračování slavného Absolventa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jennifer Aniston hraje od 80. let minulého století, ale skutečně známou se stala až roku 1994 díky úspěšnému sitcomu Přátelé. Každý ji zná jako Rachel Greenovou nebo jako hvězdu mnoha romantických komedií. Možná jste ale ještě neviděli tu, která se brzy znovu objeví na obrazovkách: Co je šeptem…

Příběh podle skutečné fámy

Novinářka Sarah odletí se snoubencem Jeffem (Mark Ruffalo) na svatbu své mladší sestry Annie (Mena Suvari). Od energické babičky Katharine (Shirley MacLaine) se tam dozví o inspirativních rodinných vazbách na slavný film Absolvent (1967). Navíc zjistí, že její máma Jocelyn měla těsně před vlastní svatbou románek s jistým Beauem Burroughsem (Kevin Costner), který by tím pádem mohl být Sářiným skutečným otcem. V touze po odpovědích se jej rozhodne najít, ale nepočítá s tím, že by jeho kouzlu mohla podlehnout stejně, jako se to přihodilo mámě – a dokonce i babičce.

Jennifer Aniston a Kevin Costner ve filmu Co je šeptem…
Jennifer Aniston a Kevin Costner ve filmu Co je šeptem… | Zdroj: TV Nova

Jako Beau Burroughs a Katharine Richelieu se ve filmu původně měli objevit herci známí z Absolventa, ale Anne Bancroftová už bohužel zemřela a Dustin Hoffman pracoval v té době na jiných projektech.

Navždy Rachel Greenová

Annie se ve filmu zmíní o vtipném seriálu Přátelé, což je samozřejmě narážka na nejznámější roli Jennifer Aniston. Herečka se objevila v několika sitcomech, než ji proslavila Rachel Greenová. I její rodiče byli herci, ale vlastně ji nikdy nepodporovali v tom, aby se k tomuto odvětví přidala. Její táta John Aniston si zahrál např. v seriálu Days of Our Lives (Tak jde čas, respektive Dny našeho života) a její máma Nancy Dow účinkovala v seriálech ze 60. let, např. The Beverly Hillbillies a The Wild Wild West.

Na střední škole se Jennifer věnovala hudebně-divadelním rolím, načež začala chodit na konkurzy v New Yorku a Los Angeles. Přitom si ale potřebovala udržet zaměstnání a dělala všechno možné, včetně docela podřadných a náročných prací. Nejtěžší prací, jakou prý kdy vykonávala, byl poslíček na kole v New Yorku. Tehdy měla 19 let. Jednou se jí dokonce stalo, že vjela do otevřených dveří auta. To byl bezpochyby její nejhorší pracovní den. Také však pracovala jako naběračka zmrzliny nebo servírka.

Parta ze seriálu Přátelé
Parta ze seriálu Přátelé | Zdroj: TV Nova

Legendární účes za trest

Teď už bychom si zřejmě nedokázali představit v roli Rachel Greenové z Přátel někoho jiného. Jennifer Aniston však jednou prozradila, že ji původně měla hrát Courtney Cox, než byla obsazena jako Monica Gellarová. Děvčata se prohodila a fungovalo jim to perfektně.

V pozdních 90. letech se ženy po celém světě pokoušely napodobit charakteristický účes Rachel z prvních epizod seriálu. Vlasy Anistonové od té doby často inspirovaly trendy, ale sama fanynkou svého nejslavnějšího sestřihu rozhodně nebyla. Dokonce ho naopak nazvala nejošklivějším účesem, jaký kdy viděla.

Dnes je královnou romantických komedií a pouští se i do jiných žánrů, včetně dramat. Kromě výše zmíněného Co je šeptem… ji dobře známe např. z filmů Božský Bruce, Riskni to s Polly, Marley a já, Zkus mě rozesmát, Millerovi na tripu nebo nejnověji z Vraždy v Paříži.