Je jí třicet a filmový svět jí leží u nohou. Jaká je nová Lara Croft Alicia Vikander?

Je jí třicet a filmový svět jí leží u nohou. Jaká je nová Lara Croft Alicia Vikander?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Švédská kráska oslavila teprve 31. narozeniny a ve filmovém průmyslu se pohybuje deset let. Má už ale dokonale našlápnutou kariéru, kterou by jí mohla závidět nejedna herečka. Jaké jsou největší životní úspěchy Alicie Vikander?

Talentované dítě v baletních špičkách

Rodačka z Göteborgu sklidila úspěch už jako dítě, když se v roce 1997 účastnila dětské pěvecké soutěže. Porota byla z roztomilé dívenky nadšená a talentovaná Alicia soutěž s názvem Småstjärnorna vyhrála.

Nejdřív to proto vypadalo, že se děvčátko bude věnovat baletu. Ostatně baletní průprava se jí v další kariéře rozhodně hodila. Její kolegové oceňují na mladé hvězdě její houževnatost a perfekcionalismus. Baletní piškoty však půvabná Švédka brzy vyměnila za kameru.

V domovské Skandinávii ji proslavil hlavně televizní seriál Andra Avenyn, který se natáčel mezi lety 2008 až 2010. Svoje kvality na filmovém plátně předvedla v britském snímku Anna Karenina, kde si zahrála Kitty.

Oscarová Dánská dívka a průlom v kariéře

Celosvětovou slávu jí však přinesl až snímek Dánská dívka, kde si v roce 2015 zahrála po boku Eddieho Redmayna. Odnesla si Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Její kolega byl na zlatou sošku nominován za hlavní roli v mužské kategorii.

Sláva jí ovšem moc do hlavy nestoupla, ještě v roce 2018 totiž herečka pobaveně tvrdila, že sošku ani nemá doma, protože na příruční zavazadlo bylo zkrátka ocenění příliš těžké. Do pokojíčku tak proslulou sošku dostala dcera Aliciiny kamarádky.

Další úspěch si ve filmovém světě kráska připsala, když nahradila Angelinu Jolie v roli archeoložky Lary Croft. S humorem sobě vlastním Alicia uznala, že minimálně poprsím se své předchůdkyni určitě nevyrovnala. Ostatně novináři, kteří měli možnost dělat s herečkou rozhovor, potvrzují, že se tahle sympatická dáma směje ráda a velmi často.

Paradoxem je, že celosvětový věhlas mladé herečce pomohl i k tomu, aby si najednou mohla mnohem více určovat pracovní podmínky. Díky své popularitě už může točit i menší projekty více osobního charakteru.