Zlatá labuť: Irena se stává vyvrhelem rodiny, Eva se bojí těhotenství s Gruberem a život se jí komplikuje

Zlatá labuť: Irena se stává vyvrhelem rodiny, Eva se bojí těhotenství s Gruberem a život se jí komplikuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gruber našel zalíbení v projížďkách na koni s Irenou. Při jedné takové příležitosti jí trochu posměšně sdělil, že Ditrich plánuje nepřátelské převzetí firmy její rodiny. Usoudil, že si nevybrali nejspolehlivějšího společníka. Odklizení Petra a fingované usmíření s Markétou tak na Ditricha nezabralo.

To nebyla ale jediná nepříjemnost, kterou musela Irena ten den spolknout. V obchodě už na ni čekala matka a její řeč i na zdánlivě bezcitnou Irenu zabrala. Přece jen je to matka. Její řeči, že se za Irenu modlí a doufá, že to nezabije otce, už nezvádla vyslechnout s drsnou maskou na tváři, kterou tak ráda nosí.

Právě v okamžiku, kdy se svěřovala Lukášovi, za ní přišla Alena. Nevybrala si nejlepší okamžik a vyslechla si od Ireny, jak lituje, že ji kdy potkala. Alena však svou přítelkyni zná, a tak její slova nebrala tak vážně. Na terase jí popsala, že ani její matka nevzala její odlišnost dobře a málem se udřela k smrti. Také sdělila Ireně, že by něco potřebovala.

Kristýně i její matce hrozí za provedení potratu několik let vězení a jediný způsob, jak to zvrátit, je lhát před soudem, že potrat byl samovolný. Jenže k tomu je třeba svědectví někoho z vedení, kdo by tak popřel výpovědi Bouchnera a Kristýnina otce. Svědectví prodavaček nestačí. Když je Petr pryč, děvčata usoudila, že jedinou možností je svědectví Ireny. Alena, která stále věří, že je Irena v jádru hodný člověk, tak byla vyslána, aby tuto možnost se svou milenkou probrala.

Nakonec její manžel Lukáš usoudil, že by bylo lepší, kdyby svědčil on, protože lépe zvládne Bouchnera a bude to bezpečnější. Stejně šlechetně se zachoval u Kučerových, když rodiče a Richard vykázali Irenu z rodinného jednání. Podle nich je její slabost pro ženy zvrácená úchylka a už nechtějí, aby byla do vedení firmy zapojená. Lukáš jim řekl od plic, co si o jejich soudu myslí. Podle něj nevidí to podstatné, tedy to, jak moc se Irena snaží firmu udržet nad vodou a je také jediným z jejich potomků, kdo rodině dal dva zdravé syny.

hlava rodiny Kučerových s manželkou
hlava rodiny Kučerových s manželkou | Zdroj: TV Nova

Kdo čekal, že se Irena stáhne a bude vděčná manželovi za to, jakou v něm má oporu, bude překvapený z jejího dalšího jednání.

Těžké chvíle zažívá i Eva. Gruber dal vědět, že další schůzka už se blíží, a poslal Evě kytku a dárek. Eva, která se necítí poslední dny dobře a bojí se těhotenství, krabičku s dárkem nechala v obchodě na šatně ve své skříňce. Tam perlový náhrdelník našli Bouchnerovi lidi, když hledali protiněmecké letáky. Eva tak byla za zlodějku a Martin za komplice. Když ve zlatnictví dohledali, že šperk si jako spěšnou zakázku nechal vyrobit Gruber, Bouchner zaslepený svou mocí nechal hned pro Grubera poslat a hrdě mu předal perlový náhrdelník, o kterém se domníval, že byl určený pro jeho ženu.

Takovou reakci ovšem nečekal. Místo pochvaly následovala ledová sprcha a Gruber dal svému poskokovi jasně najevo, že už nikdy pro něj nebude posílat, protože to může dělat jen on sám. Bouchner konečně pochopil, že tentokrát šlápl vedle a pochvalu nedostane.

Co vysvětlovat bude mít i Eva, které Gruber před Martinem nasadil náhrdelník na krk a připomněl jí, že co nevidět pošle vůz.

Zdroje článku: