Zhoubné zlo: Horor, po kterém můžete klidně spát

Zhoubné zlo: Horor, po kterém můžete klidně spát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsou to jenom sny, nebo je to skutečnost? Pro filmové fanoušky asi bohužel skutečnost. Z dílny Jamese Wana jsme zvyklí na mistrovské horory, Zhoubnému zlu však něco chybí.

Madison (Annabelle Wallis) je se svým životem vcelku spokojená. Čeká miminko a žije se svým přítelem. Jak to však u hororů a thrillerů bývá, hlavní hrdince tento stav obvykle dlouho nevydrží. Z jejího přítele se vyklube psychopat, který po chvíli za tajemných okolností zemře a ona se nechtěně stává svědkem nepěkných událostí.

Jedno velké klišé

Pokud hledáte horor, ve kterém Vás nemůže nic překvapit, a který nebude nijak vybočovat ze všech již natočených hororů, Zhoubné zlo je film přímo pro Vás. Celá hitparáda hororových klišé začíná blikajícími světly, pokračuje přes vrzání, skřípání, tajemné zvuky v domě i zvenčí, to vše pak dokresluje rádoby strašidelná hudba. 

Nedává to logiku

Provázané dějové linie a logické rozuzlení zápletky? To ve filmu úplně nehledejte. Naopak se setkáte s větším množstvím dějových linek, které do sebe sice mají zapadat, ale úplně stoprocentně tomu tak není.

Už samotný začátek filmu může působit trochu zmateně, běžný divák ale očekává, že se děj urovná a vysvětlí, což v tomto případě není úplně tak.

Má to i své světlé stránky

Přesto všechno, je-li sychravý den a u vás v kině je Zhoubné zlo zrovna na programu, nebojte se na něj vyrazit. Ačkoliv není dějová zápletka nijak oslnivá a od ostatních hororů se film příliš neliší, má i svoje kvality. Z těch lze vyzdvihnout například práci s kamerou Michaela Burgesse nebo speciální efekty. 

Co se týká hereckých výkonů, hlavní hrdinka Annabelle Wallis v roli Madison ani neoslnila, ani neurazila. Pozitivněji lze však hodnotit její kolegy ve vedlejších rolích. Přestože obsazení nebylo vůbec špatné, celkový dojem z celého filmu ale nedokázalo vylepšit. Od Jamese Wana, režiséra trháků jako například V zajetí démonů a Saw: Hra o přežití, jsme měli rozhodně vyšší očekávání.

Zdroj:

  • autorský článek