Zelená míle: Něžný obr Michael Clarke Duncan přestal jíst maso a zemřel na infarkt

Zelená míle: Něžný obr Michael Clarke Duncan přestal jíst maso a zemřel na infarkt
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to už sedm let, co tento svět navždy opustil představitel obrovitého Johna Coffeyho z filmu Zelená míle Michael Clarke Duncan. Před infarktem ho nezachránil ani přechod na bezmasou stravu, kterou na sklonku života aktivně propagoval ve fitness magazínech. 

Michael Clarke Duncan byl silákem už od mládí. V rodném Chicagu se přes den živil jako kopáč a po večerech si přivydělával coby vyhazovač v nočních barech. Svým kolegům říkal: "Jednou se ze mě stane filmová hvězda." Chlapi se mu smáli a přezdívali mu Hollywood. "Honem, rychle, volá ti Bruce Willis!" volali na něj, kdykoli v kanceláři zazvonil telefon. 

O nějakou tu řádku let později si už Duncan s Brucem Willisem opravdu telefonoval, a navíc si s ním zahrál na filmovém plátně ve snímku Armagedon. A byl to právě Willis, kdo urostlého Duncana doporučil pro roli odsouzence Johna Coffeyho. Zelená míle přinesla černému herci největší slávu a nominaci na Oscara.

Režisérům se Duncan hodil díky své nepřehlédnutelné postavě. Při výšce 196 cm vážil 140 kg a byl samý sval. Když však oslavil padesátku, lékaři mu doporučili, aby ze stravy vyřadil nezdravé tuky, jinak mu hrozí zdravotní problémy. Duncan poslechl, a rovnou přešel na vegetariánskou stravu. 

Když pak o tom promluvil do médií a svěřil se, že se jako vegetarián cítí mnohem lépe než kdy předtím, propagátoři zdravé výživy ho pojali za nástroj vlastní propagandy a na jeho příkladu demonstrovali světu, že formu a svaly si člověk může udržet i bez konzumace masa. Bohužel, vegetariánská dieta buď nezabrala, nebo na ni Duncan přešel příliš pozdě. V 54 letech dostal infarkt a z nemocnice se už domů nevrátil.