Kdo z herců i přes talent a úspěch kariéru herce vyměnil za jinou

Kdo z herců i přes talent a úspěch kariéru herce vyměnil za jinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někteří herci se své profesi věnují až do smrti, pokud hledají změnu, zkusí si například režii nebo produkci, ale drží se v oboru. A jiným se sláva přejí, ozve se zdraví, chtějí změnit životní styl, a tak ze světa reflektorů odejdou úplně.

Gene Hackman

Herec patřil na vrcholu své kariéry k nejpracovitějším, točil minimálně dva filmy ročně, ale někdy třeba i šest. Jeho odchod z herectví nebyl jednoduchý a zdařil se až na třetí pokus.

Z povedených filmů jmenujme Bonnie a Clyde (1967), Francouzská spojka (1971), Dobrodružství Poseidonu (1972), série filmů o Supermanovi (1978-1987), Nesmiřitelní (1992), Firma (1993), Krvavý příliv (1995), Nepřítel státu (1998).

Poprvé odešel od filmu po natočeni filmu Superman. Zjistil, že už ani nečte scénáře, role bere podle honorářů a řítí se do pekla s lahví alkoholu v ruce. Začal se věnovat rodině a malovat, což byl vždy jeho velký sen. Jenže jako službu kamarádům po čase vzal nějakou menší roli a než se nadál, byl už zase v kolotoči.

Podruhé odešel, když se necítil dobře, zašel si k lékaři a zjistil, že měl infarkt. Změnu života chtěl vzít radikálně a znovu se oženil. I z druhého odchodu se vrátil, když ho uprosil Clint Eastwood do filmu Nesmiřitelní.  A opět přišly nabídky, které neuměl odmítnout.

Nakonec se to povedlo až v roce 2004, kdy už docházely síly na akční scény. A herec si tentokrát změnu užíval a objevil v sobě talent pro historickou literaturu. S přítelem napsal tři historicko-dobrodružné romány a potom se pustil s chutí do samostatného psaní. Píše i přes pokročilý věk dodnes, protože neumí jen tak nic nedělat.

Jack Gleeson

Z úplně jiného důvodu změnil profesní dráhu mladý nadějný herec, který si zajistil nesmrtelnost díky roli v seriálu Hra o trůny. Herec, který byl kolegy označován za přátelského, upřímného, slušného a chytrého člověka, si v seriálu zahrál Joffreyho Baratheona, nejnenáviděnější postavu v celé sérii. Je těžké posoudit, zda i tato všeobecná nenávist fanoušků z celého světa měla vliv na hercovo rozhodnutí v herecké kariéře po dokončení seriálu nepokračovat.

Jack si vybral úplně odlišnou cestu. Vrátil se ke studiu a jeho cílem je akademický život. Rád by působil jako lektor filozofie a získal pár titulů.

Cameron Diaz

Herečka, která dokázala svým úsměvem zahřát na duši, už byla ze slávy, ztráty soukromí a nekonečných propagačních akcí svých filmů unavená. Kromě rodinného života se pustila do psaní knih o věcech, které ji zajímají. Hodně se věnuje udržení si zdraví přirozenou cestou pomocí dobré životosprávy a samotného přístupu k životu a zachování si aktivity i ve starším věku.

Shirley Temple

Určitě jeden z nejzajímavějších osudů hrdinů stříbrného plátna má americká dětská hvězda ze zlaté éry Hollywoodu. Shirley v dětství hrála, tančila, zpívala a bavila lidi. Předpokládalo se, že miláček národa se bude vyjímat před kamerou i jako mladá a pohledná žena. Shirley ale viděla, že sláva ve filmovém průmyslu je jen pozlátko, a tak se rozhodla, že využije svou popularitu a zkusí udělat pro svět nějakou užitečnou práci.

Nejpopulárnější dětská hvězda ještě v dospělosti pár rolí ztvárnila, stihla i pár manželství a pár dětí a když je vychovala, rozhodla se kandidovat do Kongresu. Zastupovala USA v OSN a pracovala v diplomacii. V letech 1989-1993 byla velvyslankyní USA v Československu. Za svou aktivní a přínosnou práci dostala řadu ocenění a čestných doktorátů. Je asi jedinou osobností z politického života, podle které je pojmenovaný nealkoholický koktejl.